FB TW PIN NWS

Arınç: Bir Yıl Sonra Seçim Var

2006-10-08
TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye’nin, bir yıl sonra seçimlere gideceğini belirterek, “Ya 15 Ekim’de, ya 21 Ekim, ya da 28 Ekim’den sonra... 2007 Ekim ayının ikinci haftasını takiben seçimler var” dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa’da, AK Parti İl Danışma Meclisi’nce düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 1982 Anayasası’nda, milletvekili seçimlerinin 5 yılda bir yapılacağının öngörülmesine karşın, 1983 yılında gerçekleştirilen seçimlerin ardından erken seçimler döneminin yaşandığına dikkat çekti.

Bülent Arınç, “Benim başkanlığımda, Meclis’in 5. yasama yılına gireceğiz. Bu Meclis açılışının, bugüne kadar olanlardan çok önemli bir farkı var” diye konuştu. Erken seçimlerin, iki nedenle yapıldığını belirten Arınç, şunları söyledi:

“İlk olarak, genelde iktidarlar, muhalefeti kötü yakalar ve bunu tekrar iktidara gelmek için bir fırsat olarak kullanırlar. İkincisi ise Türkiye’de, ekonomik ve siyasi istikrar o kadar bozulur, işler o kadar kötü gider ve krizler o kadar çoğalır ki, seçimden başka çare kalmaz. Şimdi Türkiye, 5. yasama yılına erken seçim baskısı olmadan gidiyor. Şu anda kimsenin erken seçim lafı ettiğini görüyor musunuz? Geçmişte bu lafı ağzına alanlar vardı, bir iki ayda vazgeçtiler.”

“TÜRKİYE SEÇİMLERE GİDECEK”
Türkiye’nin, bir yıl sonra seçimlere gideceğini kaydeden Arınç, “Ya 15 Ekim’de, ya 21 Ekim, ya da 28 Ekim’den sonra... 2007 Ekim ayının ikinci haftasını takiben seçimler var” dedi.

Meclis’in, 5. yılına başarıyla girdiğini ifade eden Arınç, “Hepimizin her zaman güzel işlerle anacağımız bir dönem başladı. Bu dönem, siyasette ve ekonomide istikrar dönemidir. Bizi 5. yasama yılına ulaştıran şey, Türkiye’deki istikrarlı siyasi ve ekonomik hayattır. 2000 ve 2001 krizleri yaşanmasaydı, bundan evvel erken seçim olmazdı. Ondan önce başka siyasi olaylar mecbur etmeseydi erken seçime gidilmezdi” diye konuştu.

TBMM Başkanı Arınç, bugün ise erken seçim için her hangi bir olağanüstü sebebin bulunmadığını belirterek, geride bıraktıkları 4 yıl içinde, herkesin iftihar edeceği bir tablonun ortaya çıktığını söyledi.