FB TW PIN NWS

AK Parti'den 1.5 milyon YTL'lik kongre

2006-11-09
AK Parti, 11 Kasım 2006 Cumartesi günü yapacağı 2. Olağan Büyük Kongre için kesenin ağzını açtı.

Kongre için toplam 1.5 milyon YTL'lik bir bütçe ayıran AK Parti, görkemli bir kongre organizasyonu için hiçbir masraftan kaçınmadı. Kongre organizasyonu için 800 bin YTL harcayan parti, delegelere verilecek deri çanta, kongre günü dağıtılacak kumanya ve delegelerin konaklama masrafları için 700 bin YTL ayırdı. AK Parti'nin 11 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek 2. Olağan Büyük Kongresi, toplam 1.5 milyon YTL'ye malolacak.

Görkemli bir kongre yapmaya hazırlanan AK Parti, organizasyonun eksiksiz olması için hummalı bir çalışma yürütüyor. Kongre için toplam 1.5 milyon YTL'lik bir bütçe ayıran parti, hiçbir masraftan kaçınmadı. Parti, Türk Halk Müziği sanatçısı Özhan Eren'e iki yeni şarkı yaptırdı. Partinin yeni şarkıları, kongre salonunun düzenlenmesi başta olmak üzere tüm kongre organizasyonu 800 bin YTL'ye maloldu. Delegelere verilecek deri çanta, kongre günü dağıtılacak kumanya ve delegelerin konaklama masrafları için de 700 bin YTL'lik bütçe ayrıldı.

AK Parti kongresi yoğun güvenlik önlemlerine sahne olacak. Güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarılacağı kongrenin yapılacağı ASKİ Spor Salonu'nun girişlerine 25 adet X-Ray cihazı yerleştirilecek. Kongreye gelen partililer, delegeler ve basın mensupları sıkı bir aramadan geçirildikten sonra kongre salonuna alınacak.

Kongrede, protokol, delegeler, partililer ve basın için 4 ayrı 'güvenlik tüneli' oluşturulacak. Dış kapı girişinden başlayan güvenlik tünelleri salona kadar uzanacak. Basın, partililer, delegeler ve protokol ayrı ayrı tünellerden geçerek, salona gelecek. AK Parti, protokol için 'kırmızı', delegeler için 'yeşil', partililer için 'mavi', basın için 'sarı' güvenlik tünelleri kurdu. Herhangi bir izdihama yol açmamak için tüneller kuran parti, kongre salonuna sığmayan partililer için de bahçeye dev çadırlar yerleştirecek. Başbakan Recep Tayip Erdoğan, kış şartlarının göz önünde bulundurularak, çadırların ısıtmasının sağlanmasını istedi.