FB TW PIN NWS
BioRank 16

İlkay Buharalı

Doğum tarihi : ??.??.1981
İlkay Buharalı kaç yaşında : 43
Kilo & Boy :
Burcu :
İlkay Buharalı doğum yeri : Bursa

İlkay Buharalı Biyografisi

Gazeteci ve Televizyoncu İlkay Buharalı, "BHR Medya" yapım şirketinin sahibi ve TrtAvaz'da yayınlanan "Sanat Dünyamız" programının sunucusudur.

İlkay Buharalı, 1981 yılında Bursa’da doğmuştur. İlkokul ve ortaokul öğretimini Bursa’da tamamladıktan sonra 2000 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden 2004 yılında mezun olmuştur.

İlkay Buharalı, ilk habercilik deneyimini Deşifre Haber'de muhabirlik ile yaptı ve Türkiye’nin dört bir yanını gezerek yaptığı haberlerle de başarısını gösterdi. Deşifre Haber Programı muhabirliği yıllarında, ülke gündemine damgasını vuran, ödüllü pek çok habere imza attı. Malatya Çocuk Yuvasında 0-6 yaş grubu çocuklara işkence yapılması, batılı sapkın tarikatların gizli ayinlerinin deşifre edilmesi , düşen Isparta uçağının ardındaki gerçekler, Yunanistan’da kaybolan gençler, üniversitede çıplak masaj skandalı gibi uzun süre gündemde kalan haberlerin sahibidir.

2010 yılında İz Peşinde isimli özel Dosya Haber Programının genel yönetmenliğini ve sunuculuğunu yaptı. Canlı yayın ile ekranlara gelen programda Aselsan intiharları, Star yaratma yarışmalarının mağdurları, uyuşturucu , kanser ticareti gibi pek çok toplumsal konuya değinilmiştir. Bu program; Arena, Deşifre gibi kült haber programlarından sonra Türkiye’de bir kadın gazetecinin hazırlayıp sunduğu araştırmacı gazetecilik yapılan, ilk dosya haber programıdır.

Eylül 2012 – Kasım 2012 tarihleri arasında Fox Tv’de “Hayat Sahnesi” adlı programın moderatörlüğünü yaptı.

Ocak 2014 – Mayıs 2014 tarihleri arasında “Anne Olmak İstiyorum” adlı programlarında sunuculuk yaptı. Nisan 2015 – Haziran 2015 tarihleri arasında TRTHaber'de canlı yayın gece sohbet programı "Cevapsız Kalmasın"ın moderatörlüğünü üstlendi.

İlkay Buharalı, 2008 yılında BHR Medya'da Yönetici Bülent Ali Buharalı ile evlendi.

İlkay Buharalı, 2015 Nisan'ından itibaren eşi yönetmen Bülent Ali Buharalı ile birlikte kurduğu BHR Medya Yapımcılık şirketi aracılığı ile sunuculuğun yanı sıra yapımcılık kariyerini de sürdürmektedir.

Buharalı 2015 Ekim'inden itibaren TrtAvaz'da yayınlanan kültür-sanat-sohbet programı "Sanat Dünyamız"ı hazırlayıp sundu.

İlkay Buharalı, 28 Nisan 2017 tarihinden itibaren Beyaz TV'de yayınlanan “Söylemezsem Olmaz” adlı programda sunuculuk yaptı.

2 Ocak 2018 tarihinden itibaren Milliyet Gazetesinin Yazarı, Ali Eyüboğlu, sunucu Ece Erken, İlkay Buharalı ve Bircan Bali ile birlikte “Söylemezsem Olmaz” Programının 15 Haziran 2018 tarihindeki sezon finaline kadar sunuculuğunu yaptı.

Çalıştığı programlar :
2002 – 2009 - Deşifre Haber Programı – STAR (Araştırmacı Gazeteci)
2010 – 2011 - Haber Programı İz Peşinde – Kanal7 (Genel Yönetmen - Sunucu)
Eylül 2012 – Kasım 2012 - HAYAT SAHNESİ – FOX (Moderatör)
Ocak 2014 – Mayıs 2014 - "Anne Olmak İstiyorum" Tv Programı - Kanal7 (Sunucu)
Nisan 2015 – Haziran 2015 - Canlı Yayın "Cevapsız Kalmasın" – trthaber (Sunucu)
Ekim 2015 - 2017 - "Sanat Dünyamız" – TrtAvaz - (Sunucu)
28 Nisan 2017- Söylemezsem Olmaz - Beyaz TV (Sunucu)


Kaynak:Biyografi.info

İlkay Buharalı videoları

Tüm İlkay Buharalı videoları

İlkay Buharalı için yapılan aramalar

İlkay Buharalı, İlkay Buharalı biyografi, İlkay Buharalı hayatı, İlkay Buharalı özgeçmişi, İlkay Buharalı hakkında, İlkay Buharalı doğum yeri, İlkay Buharalı fotoğraf, İlkay Buharalı video, İlkay Buharalı resim, İlkay Buharalı kimdir?, İlkay Buharalı kaç yaşında?, İlkay Buharalı nereli, İlkay Buharalı memleketi