FB TW PIN NWS
BioRank 5119

Hasan Doğru

Doğum tarihi : 04.Nisan.1987
Hasan Doğru kaç yaşında : 37
Kilo & Boy :
Burcu : Koç
Hasan Doğru doğum yeri : Kozlu, Zonguldak

Hasan Doğru Biyografisi

Hasan Doğru, 4 Nisan 1987 tarihinde Zonguldak, Kozlu’da doğmuştur. Kozlu’da büyüdü ancak aslen Ordu’ludur. Babası Davut Doğru‘dur. Liseden sonra Tiyatro Arın adlı grupta rol alıp, tiyatro sınavlarına çalışmaya başladı. Konservatuar Tiyatro sınavlarını iki kere denedi, başarısız oldu. Daha sonra Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı opera bölümünün açıldığını duyunca ilk denemesinde kazandı ve opera bölümünün ilk öğrencilerinden ve ilk mezunlarından oldu.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nin ismi 11.04.2012 tarih 28261 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 6287 sayılı Kanunun 18. maddesi uyarınca “Bülent Ecevit Üniversitesi” olarak değiştirilmiştir.

Üniversitede okurken bir taraftan da babasının Kozlu Beldesi’ndeki lokantasında çalıştı.

Hasan Doğru, 12 Haziran 2011 seçimlerinde Eskişehir’den bağımsız milletvekili adayı olan Ahmet Yılmaz için hazırlayıp internette paylaştığı seçim şarkısı ile ilk kez sesini duyurdu. 25 Nisan 2010’da tekel bayiinde kendisini bıçakla bacağından yaralayan 4 kişiyi içki şişelerini atarak kovalarken güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri internette tıklanma rekoru kırınca aday olan Ahmet Yılmaz’ın şarkısı, internette büyük ilgi gördü. Hasan Doğru’nun, 4’üncü sınıf öğrencisiyken Ahmet Yılmaz’ın fotoğrafları eşliğinde seslendirerek klip haline getirdiği sözü, müziği ve bestesi kendisine ait ’Tekel savaşçısı Ahmet abi’ adlı şarkısı internette en çok tıklananlar arasında yer aldı.

Hasan Doğru, Star TV’de 2013 yılının sonlarında yayınlanan Acun Ilıcalı‘nın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği “O Ses Türkiye” yarışmasında 21 Ocak 2014 tarihinde yapılan final gecesinde birinciliği kazandı.

O Ses Türkiye birinciliğinin ardından 2015 yılında Avrupa Müzik etiketiyle "Drama Köprüsü" adlı single'ını müzik severlerle buluşturdu. Hasan Doğru, ayrıca TRT 1 ekranlarında yayımlanan Filinta dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı.

9 Şubat 2020 günü "O Ses Türkiye Yıldızlar Gecesi" sahneye çıkan 3. Sezon şampiyonu Hasan Doğru - 'Nefes Bile Almadan' şarkısını yorumladı.

Albümleri :
2015 - Drama Köprüsü (single=

Filmleri ve Dizileri :
2018 - Güven (Şarkıcı)(Sinema Filmi)
2014 - Filinta (Konuk oyuncu)(Tv Dizisi)
2013 - Gelir İdaresi Başkanlığı Kamu spotu br>

Kaynak:Biyografi.info

Hasan Doğru videoları

Tüm Hasan Doğru videoları

Hasan Doğru için yapılan aramalar

Hasan Doğru, Hasan Doğru biyografi, Hasan Doğru hayatı, Hasan Doğru özgeçmişi, Hasan Doğru hakkında, Hasan Doğru doğum yeri, Hasan Doğru fotoğraf, Hasan Doğru video, Hasan Doğru resim, Hasan Doğru kimdir?, Hasan Doğru kaç yaşında?, Hasan Doğru nereli, Hasan Doğru memleketi