FB TW PIN NWS

Yurt dışına çıkış harcı artık 15 YTL

2007-04-01
Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına çıkış yapanlardan 70 YTL olarak alınan yurt dışı çıkış harcının 15 YTL'ye indirilmesini içeren uygulama bugün başladı.


Yurt dışına gitmek üzere sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminaline gelen bazı yolcular, yurt dışına çıkış harcının 15 YTL'ye indirildiğini öğrenince önce bunu "1 Nisan şakası" olarak değerlendirdiler. Bu yolculara uygulama hakkında bilgi verilirken, konu hakkında bilgi sahibi olanlar uygulamayı "sevindirici" buldu.


Resmi Gazetede yayımlanan Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanunun Uygulanmasına Dair Tebliğe göre, yurt dışına çıkış harcı, bugünden itibaren 15 YTL olarak ödenecek.


Tebliğe göre, Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına çıkış yapılmasına karşın; çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunduğunu belgeleyenlerden, ticari amaçla yük ve yolcu taşımaya yönelik kara, deniz, hava ve demiryolu araçlarında yurt dışına çıkış sırasında fiilen mürettebat olan görevlilerinden ve 7 yaşını doldurmamış olanlardan harç alınmayacak.