FB TW PIN NWS

Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun Bağlılık Hasan filmi Türkiye nin Oscar Aday Adayı oldu

2021-10-31
Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun Bağlılık Hasan filmi Türkiye nin Oscar Aday Adayı oldu
Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun Bağlılık Hasan filmi Türkiye'nin Oscar Aday Adayı oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan seçici kurul, 'Yabancı Dilde En İyi Film' dalında Oscar'a aday gösterilecek Türkiye adayını seçti.

ABD'de her yıl Mart ayında düzenlenen Oscar ödül törenlerinin, 2022'de yapılacak olan 94.'cüsü için, Türkiye'yi, Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun 'Bağlılık Hasan' filminin temsil etmesine karar verildi. 94. Akademi Ödülleri 27 Mart 2022'de düzenlenen törenle sahiplerini bulacak.

Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'na başvuran filmler arasından seçilen 'Bağlılık Hasan', 94'üncü Akademi Ödülleri'nde (Oscar), 'Yabancı Dilde En İyi Film' kategorisinde yarışmak üzere aday adayı oldu.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Semih Kaplanoğlu'nun üstlendiği 'Bağlılık Hasan' filminin dünya prömiyeri, 74. Cannes Film Festivali'nin 'Belirli Bir Bakış' bölümünde gerçekleştirilmişti.

Bağlılık Üçlemesi'nin ikinci filmi olma özelliği taşıyan "Bağlılık Hasan" sinema filmi; babasından miras kalan topraklarda geçimini bahçecilik ve çiftçilikle sağlayan bir adamın hikayesini anlatıyor. Yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu'nun yaptığı Bağlılık Hasan'ın oyuncu kadrosunda Umut Karadağ, Filiz Bozok, Gökhan Azlağ, Hakan Altıner, Mahir Günşiray, Devrim Özder Akın ve Ayşe Günyüz Demirci yer alıyor.

Film, geçimini babadan kalma meyve bahçesi ve domates tarlasıyla sağlayan Hasan'ın hikayesini anlatıyor.

Hasan ile eşi Filiz'i tanıdıkça, yıllar boyu verdikleri zorlu hayat mücadeleleri içinde sadece kendi hedeflerine uygun hareket ettiklerini, davranışlarının başka insanlar üzerindeki etkilerini pek düşünmedikleri görülüyor. Yıllardır bekledikleri güzel haberi alıp Hac için Mekke'ye gitmeye hazırlandıkları günlerde, Hasan geçmişiyle hesaplaşıp içten içe bir vicdan muhasebesi yaşamaya başlıyor.