FB TW PIN NWS

Yoğun sis bütün hafta etkili

2006-12-06
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezi'ne göre, Marmara bölgesinde hala yer yer yoğun olarak görülen sis, önümüzdeki hafta başına kadar devam edecek.

Özellikle gece ve sabah saatlerinde İstanbul başta olmak üzere İstanbul Boğazı, Çatalca, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Bakırköy, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Bağcılar, Kağıthane, Ümraniye, Kartal, Pendik ve Tuzla ilçeleri ile Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Yalova, Kocaeli ve Bilecik'te kuvvetli sis bekleniyor.

Yüksek basınç sisteminin etkisinde olan Marmara'da hala yer yer yoğun olarak görülen sis önümüzdeki hafta başına kadar devam edecek.

İstanbul'da beklenen hava sıcaklığı yarın en düşük 5, en yüksek 13, 8 Aralık cuma en düşük 7, en yüksek 15 ve 9 Aralık cumartesi en düşük 4, en yüksek 12 derece olacak.

Sis boğazları etkiledi

İstanbul'da etkili olan yoğun sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatılan İstanbul Boğazı'ndaki ulaşım normale döndü. Sis, Çanakkale boğazı'nda da gemi trafiğini etkiledi, Çanakkale - Eceabat araba vapuru seferleri geçici olarak durduruldu.

Yoğun sis nedeniyle saat 08.30'dan itibaren her iki yönde transit gemi geçişlerine kapatılan İstanbul Boğazı, sisin dağılmasıyla birlikte saat 11.00'de yeniden gemi geçişlerine açıldı.

Çanakkale'de vapur seferleri iptal

Çanakale'de de etkili olan sis nedeniyle Çanakkale Boğazı'nda da bu sabah transit gemi geçişlerine izin verilmedi.

Çanakkale-Eceabat arasında sefer yapan araba vapurları da sefer yapmadı.

Çanakkale Boğazı'ndaki deniz ulaşımı, Kilitbahir - Çanakkale arasında araç ve yolcu taşıyan mini feribotlarla sürdürülüyor.

Diğer hatlardaki seferler normal olarak sürdürülürken, sisin etkisini yitirmesinin ardından boğazın yeniden transit gemi geçişlerine açılacak.