FB TW PIN NWS

Yazıcıoğlu: 'Suikast BBP'ye bulaştırılmaya çalışılıyor'

2007-01-21
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın Alperen Ocakları ile ilgisi olduğuna ilişkin iddiayla ilgili olarak, “Bu iddiayı ortaya atanları mahkemeye veririm” dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Gazeteci Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın partinin gençlik örgütü olan Alperen Ocakları’yla ilişkisi olduğuna dair iddiayı, olayın BBP’ye bulaştırma çabaları olarak değerlendirdi.

Yacıoğlu ANKA’ya yaptığı açıklamada, Dink’in öldürülmesinin hemen ardından bu kurşunların Türkiye’nin istikrarına sıkılmış olduğunu söylediklerini ve kökeni ne olursa olsun insanların şiddete maruz kalmalarını kesinlikle tasvip etmediklerini belirtti. Yazıcıoğlu, zanlının Alperen Ocakları ile ilişkili olduğu iddiasını ortaya atanları mahkemeye verebileceğini de kaydetti.

Dink’in katilinin ortaya çıkarılmasının bundan sonraki provokasyonları önlemek açısından da önemli olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, olayın arkasında kim olursa olsun bu fikirlerinin değişmeyeceğini bildirdi. Yazıcıoğlu iddialarla ilgili şunları söyledi:
“Bu iddialar olayı BBP’ye bulaştırma çabalarıdır. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Bu olay derin bir provokasyondur. Cinayetin kimin işine geldiğini düşünmek gerek. Bundan kim zarar görmüştür, bu olay kimin işine yaramıştır? Türk milletinin işine yarıyor mu? Biz Türk devleti ve milletinin menfaatine uymayan hiçbir hareket içinde olamayız.”