FB TW PIN NWS

Viyana’da Kıbrıs Gafı

2006-06-18
Viyana’daki “Avrupa Tarihi” sergisinde ülke liderleri tanıtımı yapılan bölümde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı Papadopulos gösterilirken, başbakan olarak Ferdi Sabit Soyer tanıtıldı. Daha sonra Soyer’in fotoğrafı kağıtla kapatıldı.

Viyana’daki “Avrupa Tarihi” başlıklı sergide, Kıbrıs’la ilgili iki büyük gaf yapıldı. Ülke liderlerinin tanıtıldığı bölümde, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olarak Tassos Papadopulos, başbakanı olarak da Ferdi Sabit Soyer tanıtıldı. Ardından, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Soyer’in fotoğrafı, kağıtla kapatıldı.


Viyana’da kapılarını açan “Avrupa Tarihi” sergisinde devlet ve hükümet başkanlarının tanıtıldığı bölümde KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer’in, Kıbrıs Rum lideri Papadopulos’unkiyle yanyana duran fotoğrafı kağıt ile örtülü.

Yanlış bilgi sonucu Kıbrıs’ın Rum Cumhurbaşkanı ve Türk Başbakanı olarak tanıtılan ikiliden Soyer’in resminin kapatılması tepkilere yol açtı. Türk Büyükelçiliği yetkilisinin kağıdı kaldırma çabaları yetersiz kaldı. Viyana’daki sergi 8 Mayıs’ta Avusturya Başbakanı Volfgang Schüssel tarafından törenle açılmıştı.