FB TW PIN NWS

Vestel Manisa hükmen mağlup

2007-04-07
Ve karar verildi. Türkiye Futbol Federasyonu, Vestel Manisaspor ile Sakaryaspor arasında oynanan olaylı karşılaşmada Vestel Manisaspor’u 3-0 hükmen mağlup ilan ettiği öğrenildi.


V.Manisaspor'un Sakaryaspor ile oynadığı karşılaşmada hakem Cüneyt Çakır'a saldırıda bulunulmuş, tecrübeli hakem de oyunu ertelemişti. Federasyon ise V.Manisa'nın hükmen mağlubiyetine karar verdi. V.Manisa'da olaylara karışan futbolcu Bülent Ataman ve kaleci antrenörü MEtin Bayındır'a ciddi cezalar vermişti.


Federasyon resmi olarak şu açıklamayı yaptı: "Yönetim Kurulu, toplantısında Futbol Müsabaka Talimatı’nın 29b maddesi uyarınca 17 Mart 2007 tarihinde oynanan ve hakem tarafından tatil edilen Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçında Sakaryaspor’un 3-0 hükmen galibiyetine karar verdi. 4 Mart 2007 tarihinde yapılan ve skor 3-4’ken hakem tarafından tatil edilen Mardinspor-Uşakspor maçında ise Uşakspor’un 4-0 hükmen galibiyetini karara bağladı.


Yönetim Kurulu toplantısında ayrıca 22 futbolcu ve 5 teknik adam ile ilgili ihtilaf dosyaları da karara bağlandı."


Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu yaptığı toplantıda, Başkanvekili Kemal Kapulluoğlu ile Yönetim Kurulu Üyesi Galip Asal’ın istifalarını yürürlüğe koydu. Haluk Ulusoy başkanlığında Türkiye Futbol Federasyonu Beylerbeyi binasında toplanan Yönetim Kurulu, Kapulluoğlu’ndan boşalan başkanvekilliği ile Asal’dan boşalan Yönetim Kurulu üyelikleriyle ilgili görevlendirmeyi daha sonra yapacak. Yedek listedeki üyeler arasından belirlenecek yeni Yönetim Kurulu üyeleri bir sonraki Yönetim Kurulu toplantısına davet edilecek.