FB TW PIN NWS

Uzaktan eğitim ne zaman bitecek

2020-05-21
Uzaktan eğitim ne zaman bitecek
Uzaktan eğitim ne zaman bitecek?

Corona virüsü sebebiyle yaklaşık iki aydır okullar kapanmış ve eğitim EBA TV aracılığıyla yapılmaya başlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamayla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, okulların bu sene bir daha açılmayacağını söyledi.

Türkiye'de corona virüsü sebebiyle 23 Mart 2020 tarihinde okullar kapanmış, eğitim online olarak uzaktan yapılmaya başlanmıştı. Okulların bir daha açılmayacağı haberi üzerine uzaktan eğitim bitti mi sorusu akıllara geldi. Peki uzaktan eğitim ne zaman bitecek?


Kabine toplantısı sonrası alınan okulların bir daha açılmayacağı karar sonrasında öğrenciler ve öğrenci velileri uzaktan eğitimin akıbetini merak etmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklama yaptı ve uzaktan eğitimin 19 Haziran 2020 tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

Açıklamada, "Salgın tedbirleri kapsamında 23 Mart Pazartesi günü TRT EBA TV ekranlarından başladığımız uzaktan eğitim süreci, 2019-2020 eğitim öğretim yılının son günü olan 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecektir." ifadesi kullanıldı..


Tüm öğrenciler okullar kapatıldığı an birinci dönem notlarıyla sınıflarını geçtiler. Sınıfını geçen çocukların uzaktan eğitime düşük katılım gösterebileceği öne sürülüyor.