FB TW PIN NWS

Üniversite katliamcısının son mesajı

2007-04-19
ABD’nin Virginia Teknik Üniversitesi’nde cinnet getirerek 32 kişiyi öldüren öğrenci Cho Seung-hui’nin, silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği gün öldürmeye ara vererek NBC televizyonuna, kendisine ait videobantları, bir manifesto ve fotoğraflar gönderdiği açıklandı.



NBC, katilin bu videoları Pazartesi günü Virginia Teknik Üniversitesi’nde iki saldırı arasında geçen iki saatlik süre içinde gönderdiğini açıkladı. Cho, 32 kişiyi katlettiği saldırının ardından kendisini de öldürmüştü.



Videoda 23 yaşındaki Cho, “Bugünün olmasını engellemek için bir milyar şansınız ve yolunuz vardı. Fakat siz kanımın dökülmesine karar verdiniz. Beni köşeye siz sıkıştırdınız ve bana tek bir seçenek bıraktınız. Karar sizindi. Şimdi ellerinize asla yıkayamayacağınız kan bulaştı” diyor.



Mesajında Cho, hedef aldığı varlıklı üniversite öğrencilerine yönelik mesajında ise, “İstediğiniz her şeyiniz vardı. Mercedes’iniz size yetmedi, sizi veletler. Altın gerdanlıklarınız size yetmedi, sizi züppeler. Bütün bu sefahat size yetmiyordu. Bunlar sizin hedonist ihtiyaçlarınızı karşılamaya yetmiyordu. Her şeyiniz vardı” diyor.



Cho’nun NBC’ye gönderdiği ve kanala Çarşamba günü ulaşan paketten, 27 video, 1800 kelimelik bir manifesto ve ellerinde silahlarla göründüğü fotoğraflar çıktı.



Eyalet polis yetkilisi Steve Flaherty, gönderilen materyallerin araştırmanın kritik önemde bir parçası olabileceğini söyledi.



Bu arada 2005’te, Virginia Genel Bölge Mahkemesi’nin Cho’nun aklen hasta olduğuna karar verdiği ve “zihinsel olarak hasta olması nedeniyle kendisi için bir tehlike arz ettiği” hükmüne vardı.



ABD polisinin Cho hakkında ilk olarak 2005’te, başka bir öğrencinin, kendisini sürekli olarak aradığı yönündeki şikayeti üzerine soruşturma yürüttüğü belirtiliyor.



Daha sonra şikayette bulunan öğrencilerin de Cho’nun intihara eğilimli olduğu bilgisini verdikleri ifade ediliyor.



Polisin, Pazartesi günkü saldırıda Cho’ya yardım eden başka kişi veya kişilerin bulunup bulunmadığı yönündeki araştırması sürüyor.