FB TW PIN NWS

Unakıtan: ''Hedefleri yakalayacağımızdan eminim''

2007-03-31
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Ocak-Şubat'ta bütçe açığındaki artış kimseyi endişelendirmesin. Mühim olan sene sonundaki hedefleri yakalamaktır. Hedefleri yakalayacağımızdan eminim'' dedi.


Amrosetti Forumu nedeniyle İtalya'da bulunan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Bütçe açığında Mart ayında bir düşüş bekliyor musunuz?" sorusu üzerine, şunları kaydetti: ''Evet, Mart ayında düşüş bekliyorum. Belki bir fazlalık da söz konusu olacak. Bu konularda hemen sabırsızca yorumlar yapanlar var. Mali disipline uyuyoruz. Dolayısıyla aylık ya da mevsimsel veriler kimseyi korkutmasın. Bu sene de geçmiş yıllarda olduğu gibi, mali disipline uyan bir bütçe performansı göstereceğiz.''


Maliye Bakanı Unakıtan, ''IMF'nin istediği 3,8 milyar YTL'lik ek tedbir için herhangi bir zam yapmayacağız. Bizim bütçe büyüklüklerimiz, 205 milyar YTL'dir. Onun içerisinde 3,8 milyar YTL'lik tasarruf için geçici bir önlem almak gayet kolay'' dedi.


Ambrosetti Forumu sırasındaki temasları konusunda da bilgi veren Unakıtan, ''Katılımcılardan olumlu tepkiler aldık. Türkiye, fevkalade önemli, konuşulması ve gündemde olması gereken bir ülke olarak görülüyor'' diye konuştu.