FB TW PIN NWS

Ukrayna, Türkiye'den İHA alımı anlaşması imzalandığını açıkladı

2019-01-12
Ukrayna, Türkiye'den İHA alımı anlaşması imzalandığını açıkladı
Ukrayna, Türkiye'den İHA alımı anlaşması imzalandığını açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Türkiye ile Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı (İHA) satın almaya yönelik anlaşma imzaladıklarını belirtti. Rus basınında anlaşmanın 12 adet Bayraktar TB2 alımını kapsadığı belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko resmi Twitter ve Facebook hesabından, Türkiye ile Bayraktar TB2 İHA satın almaya yönelik bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu.
Hem Twitter hem Facebook üzerinden yaptığı açıklamada Bayraktar TB2'nin yüksek teknolojisinden övgüyle bahseden ve Bayraktar'ın hedefleri imha ettiği bir videoyu paylaşan Petro Poroşenko, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile anlaştığımız gibi, Ukrayna ordusu için Bayraktar TB2 adlı Türk drone'nun alımı konusunda bir anlaşma imzalandı. Bu operasyonel ve taktik düzeydeki bu yepyeni İHA'lar yüksek teknolojik özellikli olmasının yanı sıra zırhlı araçları ve güçlendirilmiş mevzilerle denizdeki hedefleri vurmaya yönelik modern yüksek hassasiyetli füzelerle donatılabiliyor" dedi.

Katar'ın ardından Ukrayna da güvenlik güçlerinin envanterini Bayraktar TB2 ile güçlendirecek. Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank veMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'ya çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Anlaşma Ukrayna devlet kuruluşu Ukrbronprom bünyesindeki Ukrspetsproekt ve Baykar Makina şirketi arasında imzalandı. Ukrayna ordusunu NATO standartları çerçevesinde yeni silahlarla donatmaya devam edeceklerini belirten Petro Poroşenko'ya göre, anlaşma iki ülke arasında askeri-teknik alanda işbirliğini geliştirme hedefinin bir parçası oldu.

Rus basınında anlaşma kapsamında 12 adet Bayraktar TB2'nin satın alacağı kaydedildi.