FB TW PIN NWS

Türk boksör Avni Yıldırım,

2021-02-28
Türk boksör Avni Yıldırım,
Türk boksör Avni Yıldırım, "Canelo" lakaplı Meksikalı Saul Alvarez'e yenildi.

28 Şubat 2021 tarihinde sabaha karşı yapılan maçta, 3. raundda knock down olan Avni Yıldırım, raund bittikten sonra doktor kararıyla müsabakadan çekildi. Avni bu maçta kariyerindeki 3. mağlubiyeti almış oldu.

Türk profesyonel boks tarihinin en başarılı sporcularından Avni Yıldırım, Dünya Boks Birliği (WBA) ve Dünya Boks Konseyi (WBC) süper orta sıklet kemerlerinin sahibi Saul Alvarez'le Miami Hard Rock Stadyumu'nda karşı karşıya gelirken kazanan unvanın şimdiki sahibi Saul Alvarez oldu.

ABD'de düzenlenen Dünya Boks Birliği (WBA) ve Dünya Boks Konseyi (WBC) süper orta sıklet şampiyonluk maçında Profesyonel Türk boksör Avni Yıldırım, WBA ve WBC süper orta sıklet kemerlerinin sahibi MeksikaSaul Alvarez ile Miami Hard Rock Stadı'nda karşılaştı.

ABD'nin Florida Eyaleti'nde bulunan Miami Hard Rock Stadı'nda gerçekleştirilen müsabakada kazanan taraf, unvanın şu anki sahibi Canelo Alvarez oldu. 29 yaşındaki Avni Yıldırım, 4. raunda çıkamadı ve maçı bırakmak zorunda kaldı. 3. raundda knock down olan Avni Yıldırım, raund bittikten sonra doktor kararıyla müsabakadan çekildi. Avni bu maçta kariyerindeki 3. mağlubiyeti almış oldu.

Saul Alvarez - Avni Yıldırım karşılaşması dünya basınında büyük ses getirdi. Amerika'da ve dünyanın her yerinde geniş hayran kitlesi olan Meksikalı Canelo'nun bokstaki süper yıldız statüsü bilet fiyatlarını da etkiledi. Toplamda 80 bin kişilik olan dev stadyumda maçı en iyi yerden izlemek isteyenler 8 bin ABD dolarını gözden çıkarttı.

Dünya basınında büyük ses getiren maç 80.000 kişilik stadyumda gerçekleşti ve pandemi nedeniyle maçı 18.000 kişi izledi. Bilet fiyatları ise dudak uçuklattı. Yılın boks maçını izlemek isteyen MMA severler 8 bin ABD dolarını gözden çıkarmıştı.

Avni Yıldırım, organizasyondan 1 milyon doların üzerinde kazanç elde etti. Dünyanın en iyi boksörlerinden biri olarak gösterilen Saul Alvarez ise 35 milyon dolar elde etti.