FB TW PIN NWS

Tolkien’in Romanını Oğlu Tamamladı

2006-09-25
Ünlü İngiliz edebiyatçı, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin yazarı J.R.R. Tolkien’in 1918 yılında yazmaya başlayıp sonra yarıda bıraktığı romanını oğlu bitirdi.

Christopher Tolkien, “Children of Hurin -Hurin’in Çocukları” adlı romanı babasının notlarından faydalanarak tamamladı ve “Orta Dünya”nın kapılarını bir kez daha araladı. Kitabın gelecek baharda piyasaya sürülmesi bekleniyor.

“Yüzüklerin Efendisi” üçlemesini edebiyat dünyasına kazandırarak Hobitler ve Elflerle kuşatılmış “Orta Dünya”nın kapılarını edebiyatseverlere aralayan J.R.R. Tolkien’in bitiremediği bir başka masal, ölümünden yıllar sonra okurlarıyla buluşuyor. Hayatını babasının eserlerine adayan oğlu Christopher Tolkien, babasının başladığı ancak ölümünden önce bitiremediği “Children of Hurin -Hurin’in Çocukları” adlı kitabı tamamladı.

“Hurin Çocukları” da “Yüzüklerin Efendisi”nde olduğu gibi Hobitler ve Elflerle dolu “Orta Dünya”da geçiyor ve Tolkien hayranlarınca orta dünyanın en eski efsanesi olarak nitelendiriliyor. Ancak ünlü yazarın oğlunu, babasının mirasına ihanet etmekle suçlayan Tolkien hayranları da var. Kimsenin “Orta Dünyan”daki gizemi ve sırrı Tolkien gibi kağıda dökemeyeceğini düşünen Tolkien hayranları, oğluna tepkili.

Kitabı babasının notlarına dayanarak 30 yılda tamamladığını belirten Christopher Tolkien, ise “Hurin’in Çocukları”nın da Tolkien hayranlarının beğenisi kazanacağı görüşünde.

Daha önce sadece bazı bölümleri yayınlanan “Hurin’in Çocukları” ilkbaharda yepyeni uzun versiyonuyla raflardaki yerini alacak.