FB TW PIN NWS

Talat: 'Nihai hedefimiz Tayvanlaşmak değil'

2006-11-07
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ekonomik yatırımların ülkeyi kalkındırdığını ve müzakere masasında ellerini güçlendirdiğini ifade ederek, ''Bizim nihai hedefimiz izolasyonlardan kurtulup Tayvanlaşmak değildir'' dedi.

Talat, Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin yeni oluşumunda eşit ortak olarak yer almak istediğini ve dünyada bu şekilde tanınarak söz sahibi olmayı hedeflediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Talat, Gazimağusa'da Ahmet Mehmet Gazioğlu'na ait entegre içecek tesislerinin açılışında yaptığı konuşmada, yatırımcı Ahmet Gazioğlu'nun, 5 kişiyle işe başladığı dönemde ambargoların daha yoğun olduğunu hatırlatarak, uygulanan ambargoların haksız olduğunu, bunun bugün anlaşılmaya başlandığını ifade etti.

Talat, Gazioğlu'nun yaptığı yatırımların, ''domino etkisi'' yaratarak izolasyonların daha da zayıflatılmasına ve yok edilmesine yararı olacağını belirtti.

Ekonomisi güçlü bir halkın masada elinin güçleneceğini kaydeden Talat, ekonomisi zayıf ülkelerin yönetimlerinin müzakere ve pazarlık gücünün olamayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Talat, KKTC ekonomisinin güçlenmesi için herkesin çaba göstermesi gerektiğini ifade ederek, Ahmet Gazioğlu ve tesislerde emeği geçenlere başarıların devamını diledi.

Açılışta, dün gece vefat eden eski Başbakan Bülent Ecevit için saygı duruşunda da bulunuldu.