FB TW PIN NWS

Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz Türkiye'ye geliyor

2016-04-10
Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz Türkiye'ye geliyor
Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdülaziz Türkiye'ye geliyor.

Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdülaziz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak 11 Nisan 2016 tarihinde Ankara'ya gelecek. Suudi kralın Ankara'da kalacağı otelde yoğun hazırlıklar sürüyor.

Kralın kalacağı otelde, Kral için bazı düzenlemeler yapıldığı öğrenildi. Suudi krallar, kalacakları oteli tamamen kapatırken, klozetten yiyeceklerine kadar pek çok ihtiyaç malzemesini de yanlarında getiriyor.

Suudi yetkililer, Kral Selman’ın Türkiye ziyareti öncesinde 500 civarında Mercedes araç kiraladı. Ankara’da yeterli sayıda araç bulunamaması üzerine İstanbul, Antalya gibi farklı illerden de kiralık Mercedes’ler getirildi. Araçlar, Kral Salman’ın kalacağı otelin parkına sığmadı, otelin önünde de uzun araç kuyruğu oluştu.


Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Kral Salman'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle ve resmi ziyaret kapsamında, 11-13 Nisan'da Ankara'ya geleceği belirtildi.

Kral Salman'ın Ankara'daki temaslarının ardından, 14-15 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi'ne de katılacağı bildirildi.

G-20 ZİRVESİ İÇİN DE SERVET HARCAMIŞTI

Geçtiğimiz yıl kasım ayında Antalya'da yapılan G-20 Zirvesi'ne katılan Suudi Arabistan Kralı Salman ve 1000 kişilik heyeti, 'Dünyanın En Lüks Oteli' ünvanına sahip Antalya'nın Kundu sahilinde Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından yaptırılan Mardan Palace'da konaklamıştı. 546 saray odası hazırlanan heyette Suudi Kral geceliği 15 bin Euro'luk Royal Suit Villa'da kalmıştı.