FB TW PIN NWS

Süheyl Batum istifa edebilecek isimleri açıkladı

2014-11-04
Süheyl Batum istifa edebilecek isimleri açıkladı

Emine Ülker Tarhan'ın istifasının ardından gözlerin çevrildiği CHP'deki ulusalcılardan Süheyl Batum çok önemli açıklamalarda bulundu. Batum, Muharrem İnce, Emine Ülker Tarhan, Ümit Kocasakal, Metin Feyzioğlu, Tuncay Özkan, Umut Oran, Birgül Ayman Güler gibi isimlerin yeni bir değerlendirme için bir araya gelmelerini istedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum partinin yanlışlarını, yönetimin vahim hatalarını tartışması gerektiğini savunarak, "Eğer CHP içinde bütün yolların tükendiğini, bu insanları yan yana getirme imkanının olmadığını görürsem, gereğini yapacağım" dedi.

Batum, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın CHP'den istifası ile partide istifaların devam edeceğine dair açıklamalarına ilişkin soruları yanıtladı.

Batum, 4 kişiden 1'ninin oyunu alan parti olduklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oysa parti yönetiminin, bana göre, tüm siyasal yaşamlarını bu cumhuriyetin temel ilkelerinin ortadan kaldırılması yönünde harcamış şahıslardan medet umarak bir politika yaptığını düşünüyorum. Bundan çok rahatsızım, huzursuzum. Bu gidişattan memnun olmayan kişilerin, ellerini mutlaka taşın altına sokması ve biraraya gelmesi gerekir. Bu şekilde yüzlerce insan var, CHP tabanının, oy verenlerinin büyük bölümü var. Bunların sevgisini kazanmış Muharrem İnce, Emine Ülker Tarhan, Ümit Kocasakal, Metin Feyzioğlu, Tuncay Özkan, Umut Oran, Birgül Ayman Güler gibi insanlar var. Bu kişilerin, bir şekilde bir an önce bir araya gelip, bu partinin yolunu, yanlışlarını, yönetimin vahim hatalarını tartışmaları gerekir. Ve nasıl bundan çıkacağımızı tartışmaları gerekir. Bu vahim hataları ortadan kaldırmak için, siyasal yaşamlarını bu cumhuriyetin temel ilkelerini ortadan kaldırmak için harcamış kişilerle değil bu kişilerle yan yana gelme nasıl sağlanır bunun konuşulması gerekir. Bunun için elimden geleni yapıyorum, yapacağım. Bunları yapalım. Yaptıktan sonra başarısız olursak, ona göre bir yol belirlenir."

"OYUNA SEYİRCİ KALMAK İSTEMİYORUM"

CHP'den ayrılarak başka partiye katılacaklarına yönelik haberlerin anımsatılması üzerine Batum, siyasal görüşleri, beyinleri kadar dar olan insanların, bundan siyasal sonuçlar çıkarmaya çalışarak, "İşçi Partisi'ne, DSP'ye gidecekler" yorumları yaptığını söyledi. Batum, bunun geçerli olmadığını, itibar edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Bu oyuna seyirci kalmak istemediğini dile getiren Batum, şöyle devam etti:

BATUM: GEREÐİNİ YAPACAÐIM

"Eğer CHP içinde bütün yolların tükendiğini, saydığım insanları yan yana getirme imkanının olmadığını görürsem, gereğini yapacağım. Bu hafta içinde bu görüşmeleri yapacağım, ne yapacaklarını, ne düşündüklerini soracağım. Bu arkadaşlar, Türk siyasi hayatının bundan sonraki 10-15 yılında etkin olabileceğini düşündüğüm insanlar. Ortaya çıkaracağımız birlikteliği nasıl sağlarız. Bunun ön planında, bu birliktelikte bu söylediğim isimler olmalı. Herkesin kendilerinden bir şey beklediği, güç atfettiği bu insanlar, bu durumdan nasıl bir çıkış düşünüyorlar? Bazılarıyla daha önce konuştum, şimdi net konuşmak lazım. Önümüzde süre kalmadı. Testi kırılmadan tek tek konuşacağım. 'Hayır hiçbir şey yapamayacağız' derlerse, bu oyunun içinde yer almayacağım. İstifa kişisel tercihtir, bir günde olur. Emine Hanım'ın tespitlerine sonuna kadar katılıyorum. Bütün bu görüşmelere baktıktan sonra durduğun yerde durmanın, 2015'i beklemenin anlamı olmadığını düşünüyorum."

"MÜNECCİM DEÐİLİM"

Batum'a, CHP'den istifaların devam edeceğine yönelik açıklamaları da soruldu. Batum, müneccim olmadığını ancak kendi kararını bildiğini ifade etti.

"Bekleyelim, 2015 seçimlerinde başarısız olunursa sesimizi çıkarırız" diyenlerden olmadığını vurgulayan Batum, milletvekilleri arasında, "Harika gidiyoruz. Yüzde 40-45 oy bekliyoruz" diyen; Atatürkçü, cumhuriyetçi tabanda, "İnanılmaz sıçrama yapacağız" diyen çok az kişi gördüğünü savundu.

Batum, bu gidişata karşı koyan CHP içinde en az 20 milletvekili bulunduğunu ileri sürdü. Batum, milletvekillerinin, saydığı isimlerden bazılarına kendini daha yakın hissettiğini, bazılarının "bekleyelim" dediğini söyledi.