FB TW PIN NWS

Solomon'dan ''taksiye yapmadım'' açıklaması

2007-01-30
Fenerbahçe Ülker'in ABD'li oyuncusu Willy Solomon, hafta içinde Taksim'de tartıştığı bir taksicinin aracına idrarını yaptığı yolundaki iddiaları, kesin bir dille yalanladı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın Şube Direktörü Nedim Karakaş ve kondisyoner İlker Belgutay ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Willy Solomon, olayların anlatıldığı gibi olmadığını, yanlış aksettirildiğini belirterek, "Öncelikle ailemden, Fenerbahçe camiasından böyle bir olaya adımın karışmasından dolayı özür diliyorum. Olaylar anlatıldığı gibi değil, yanlış aksettirildi.

Yaşadığım bu olay, herhangi bir Türk vatandaşının başını da gelebilirdi. Olaya çok üzüldüm. Bu yıl 100. yılımız. Takımımız ve oyuncularımızın belli bir imajı var. Bu imaj dışında tanınmak istemiyoruz. Ben uzun yıllar Türkiye'de kalmak istiyorum. Türk insanına yanlış bir imajla gösterilmek istemiyorum. Benim ve takımımın imajına gelen bu zarardan üzüntü duyuyorum. O gece Alpella'dan Serkan Ünal kardeşim ve ben birlikteydik. Tam yolumuzun ortasında bir taksi park etmişti. Serkan kibarca 'Çekilebilir misiniz' dedi. Onlar da 'Geçebilirsiniz, bir şey olmaz' dedi. Biz geçerken aracımız, taksiye hafifçe sürttü. O sırada yakından bir polis otosu da geçiyordu. Taksicinin yanındaki kişi birden bağırmaya başladı. Polisler olaya müdahele etti, karakola gittik. 15 dakika sonra tüm medya kapının önündeydi. Hiçbir kavga olmadı. İçki yok. Yapılan testte alkol sıfır çıktı. Olay niye büyütüldü, bu hale geldi, anlayamıyorum" dedi.

Taksinin içine idrarını yaptığı yolundaki iddiaları konuşmanın bile gereksiz olduğunu kaydeden Solomon, "Ben bir insanım. Böyle bir şey yapamam. Niçin, niye böyle bir şey söylendi bilemiyorum. Böyle bir şey olsa kavga olurdu. Çünkü böyle bir şey bana yapılsa kavga ederdim. Niye böyle bir şey ortaya atıldı, anlayamıyorum. Ben de aklanmadan bu işin peşini bırakmayacağım. Böyle bir şey herkesin başına gelebirdi. Ben İsrail'de, Yunanistan'da da oynadım. Bunun maçla alakası yok. Ben nasıl yaşayacağımı, ne yapacağımı biliyorum. Ailemden, Fenerbahçe camiasından ve taraftarlardan böyle bir olaya adımın karıştığı için tekrar özür diliyorum. 100. yılımızda tek düşüncemiz, Türkiye şampiyonluğu" diye konuştu.