FB TW PIN NWS

Şeref tribününde kavga

2006-12-09
Ankaragücü-Fenerbahçe maçını bitiren düdüğün ardından protokol tribününde büyük olaylar patlak verdi.

Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın ile Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu arasında ilk devrede yaşanan tartışmalar olayların ilk kıvılcımı oldu. Uğur Boral’a yapılan faul sonrasında hakem, ‘Devam’ deyince, Fenerbahçe tribünleri ‘Ulusoy istifa’ diye tempo tuttu. Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın’ın, "Ne var ki bu pozisyonda... Neden Ulusoy istifa diye bağırıyorlar'' sözleri üzerine kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Devre arasında Yıldırım’ın yanından kalkan Cemal Aydın, karşılaşmanın ikinci yarısını Tanju Çolak’ın yanından izledi. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Ankaragücü yöneticisi Abdullah Aktuğ'un, Mahmut Uslu'nun tepkilerine karşılık vermesi ise gerilimi artırdı.

Maçın bitiş düdüğünden sonra protokol tribünü ringe döndü. Başkent ekibi yöneticileri Abdullah Aktuğ, Serhat Arıkan, Basın Danışmanı Seyit Kalender ve İkinci Başkan Mümtaz Karakaya ile Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a yakınlıklarıyla bilinen bazı kongre üyeleri tekme tokat kavgaya tutuştu.

Olayları yatıştırmaya çalışan Aziz Yıldırım bir ara merdivenden düşme tehlikesi geçirdi. Kavgayı ayırmak isteyenlerin çabaları sonuçsuz kalınca güvenlik güçleri tribüne girdi ve ortam sakinleşti.

Başkan Aziz Yıldırım olaylardan sonra İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve Gençlik Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar ile bir süre görüştü.