FB TW PIN NWS

Semih Saygıner, Mısır da Şarm El-Şeyh şehrinde düzenlenen 3 Bant Dünya Kupasında dünya şampiyonu oldu.

2021-12-04
Semih Saygıner, Mısır da Şarm El-Şeyh şehrinde düzenlenen 3 Bant Dünya Kupasında dünya şampiyonu oldu.
Semih Saygıner, 4 Aralık 2021 tarihinde Mısır'da Şarm El-Şeyh şehrinde düzenlenen 3 Bant Dünya Kupası'nda dünya şampiyonu oldu.

28 Kasım-4 Aralık tarihlerinde Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenen 3 Bant Dünya Kupası’nın finalinde milli bilardocu Semih Saygıner, Hollandalı rakibi Dick Jaspers ile şampiyonluk için karşı karşıya geldi. Saygıner, rakibini 50-37 mağlup ederek 7’nci kez şampiyon oldu.

Son olarak 2004 yılında dünya şampiyonluğuna ulaşan Semih Saygıner, 17 yıl sonra aynı başarıyı tekrarladı.

Federasyondan yapılan açıklamada, "Sporcumuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Semih Saygıner için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında, “Mısır'ın Şarm El-Şeyh şehrinde düzenlenen 3 Bant Dünya Kupası'nda Hollandalı rakibi Dick Jaspers'ı 50-37 mağlup ederek şampiyon olan Semih Saygıner’i kutluyorum. Spor yaşamında elde ettiği başarılara bir yenisini daha ekleyen milli bilardocumuzun 3 Bant Dünya Kupası'nda da şampiyon olması bizleri gururlandırdı. Semih Saygıner’e başarılarının devamını diliyorum. Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşımızın dinletilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.