FB TW PIN NWS

Şahin: TSK’yı İtham Eden Rapora Tepki Haklıdır

2006-10-02
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın açıklamalarına hükümetten ilk değerlendirme Başbakan Vekili Mehmet Ali Şahin’den geldi. /b>

Şahin; “Silahlı Kuvvetler’i itham eden rapora karşı vermiş olduğu cevabı anlayışla karşılıyorum, haklıdır, yerindedir” dedi.

Şahin, TBMM’de, gazetecilerin sorusu üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ın sözlerini değerlendirdi. Orgeneral Büyükanıt’ın, TSK’yı itham eden değerlendirmeler içeren rapora karşı verdiği cevabı anlayışla karşıladığını belirten Şahin, “O raporu okumadım ama kendi beyanlarından çıkardığım sonuç o ki TSK’ya ve ordumuza o raporda ve o raporun irdelendiği toplantıda haksız bazı suçlamalarda bulunulmuştur. TSK’nın başı olarak Genelkurmay Başkanımızın bu iddialarla ilgili bir değerlendirme yapması ve cevap vermesi, son derece doğaldır. Haklıdır ve yerindedir” diye konuştu.

TSK’nın, AB sürecinde daima destek olduğunu kaydeden Şahin, “Ancak, şu düşüncemi sizinle paylaşmak isterim; Türkiye, yöneticilerinin birbirleri hakkındaki beyanlarına cevap yetiştirmek için enerjisini sarfetmek lüksüne sahip değildir.

Ben umuyorum ve diliyorum ki sizler, Türkiye’yi yönetenlere, başta Cumhurbaşkanımızdan başlayarak Başbakanımıza ve en ücra noktadaki muhtarlarımıza şu soruyu sorabilmelisiniz, Türkiye bu noktaya gelmelidir: ‘Türkiye için, halkımız için bugün ne yaptınız? Onun hangi sorununu çözdünüz, hangi derdini giderdiniz? Türkiye’nin bana göre muhtaç olduğu budur. İnşallah Türkiye, o noktaya gelecektir.” dedi.