FB TW PIN NWS

Rıza Kayaalp dünya şampiyonu oldu

2019-09-17
Rıza Kayaalp dünya şampiyonu oldu
Rıza Kayaalp dünya şampiyonu oldu.

Rıza Kayaalp, Kazakistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda 17 Eylül 2019 tarihinde grekoromen stil 130 kiloda KübaOscar Pino Hinds'i yenerek altın madalya kazandı.

Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan'daki şampiyonanın dördüncü gününde milli güreşçi Rıza, grekoromen stil 130 kilo finalinde Kübalı Oscar Pino Hinds ile karşılaştı. Dünkü mücadelelerin ardından Kübalı sporcu Oscar Pino Hinds ile bugün final maçına çıkan tecrübeli sporcu, rakibini 3-1 mağlup ederek altın madalya kazandı.

Rıza Kayaalp bu sonuçla grekoromen stilde 4 kez dünya şampiyonu olan ilk sporcu olarak tarihe geçti.

2020 Tokyo Olimpiyatları'na da kota alan Rıza, Küba asıllı Şilili dünya üçüncüsü Yasmani Acosta Fernandez ile Çinli Lingzhe Meng'i 4-0 yenerek çeyrek finale çıkmıştı. Milli güreşçi Rıza Kayaalp, çeyrek finalde Gürcü Iakobi Kajaia'yı 5-1, yarı finalde ise Alman Eduard Popp'u 4-1 yenmişti.

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, daha önce 2011, 2015 ve 2017 yıllarında da dünya şampiyonluğuna ulaşmıştı.


Rıza Kayaalp ayrıca bu yıl Romanya'da 9. Avrupa şampiyonluğuna ulaşarak, Türk sporcular arasında Hamza Yerlikaya ile paylaştığı rekorun tek sahibi olmuştu.

Müsabakanın ardından büyük sevinç yaşayan Rıza Kayaalp’i ilk tebrik eden isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. 29 yaşındaki sporcu karşılaşma sonrası henüz teri kurumadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan sıcağı sıcağına sporcuya tebriklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dünya Güreş Şampiyonası'nda 4. kez altın madalya kazanarak bizleri bir kez daha gururlandıran milli güreşçimiz Rıza Kayaalp'i gönülden tebrik ediyorum." ifadesini kullandı. Ayrıca, Rıza Kayaalp'in final mücadelesini Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ile izlerken çekilmiş fotoğrafına da yer verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak, dördüncü kez dünya şampiyonu olan Rıza Kayaalp'i telefonla arayarak tebrik etti. ayrıca, Rıza Kayaalp için bir de tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Mehmet Kasapoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Kazakistan'da düzenlenen Büyükler Dünya Şampiyonası'nda 130 kilo grekoromen stilde dünya şampiyonu olarak, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde eden Rıza Kayaalp'i kutluyorum. Dördüncü kez dünya şampiyonu olarak Türk güreş tarihine geçen Rıza'nın, Tokyo'da da birincilik kürsüsüne çıkacağına olan inancım tam. Bu başarıda emeği geçen antrenörlerimizi ve yöneticilerimizi de tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dünya Güreş Şampiyonası grekoromen stil 130 kilo finalinde Kübalı Oscar Pino Hinds'i yenerek altın madalya kazanan Rıza Kayaalp'i kutladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, altın madalya kazanan Kayaalp için Twitter hesabından bir kutlama mesajı paylaştı. Kılıçdaroğlu mesajında, "Dünya Güreş Şampiyonası grekoromen stil 130 kilo finalinde, altın madalya kazanarak dördüncü kez dünya şampiyonluğuna ulaşan, bizlere bir kez daha büyük bir gurur yaşatan milli güreşçimiz Rıza Kayaalp’i yürekten kutluyorum." ifadesini kullandı.