FB TW PIN NWS

Recep Tayyip Erdoğan Vakfı kuruldu

2023-05-31
Recep Tayyip Erdoğan Vakfı kuruldu
Recep Tayyip Erdoğan Vakfı kuruldu.

İstanbul’da, Recep Tayyip Erdoğan Müzesi ve Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesi açmak amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Vakfı kurulduğu Resmi Gazete’de ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilen eşyaların sergileneceği Recep Tayyip Erdoğan Müzesi için vakıf kuruldu. Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre vakfın mal varlığı 120 bin Türk lirası. Vakfın kurucularının tamamı vakfın yönetim kurulunda yer aldı. Vakfı, Bilal Erdoğan, Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Esra Erdoğan Albayrak, Erdoğan’ın avukatları Ahmet Özel ve Hüseyin Aydın, AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı Proje Müdürü Nuri Aksu kurdu. İlanda vakfın amacı şöyle kaydedildi:

İstanbul İlinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına ait veya görevi sırasında kendisine tevdi edilen eşyalardan uygun görülenlerin sergileneceği “Recep Tayyip Erdoğan Müzesi” ve toplumun eğitim ve kültür seviyesinin yükseltilmesi ile eğitim ve araştırma çalışmalarına katkı sağlanması amacıyla “Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesi” kurmak, ayrıca bilimsel, kültürel ve sanatsal programlar ile sergiler düzenlemektir.”

Recep Tayyip Erdoğan Vakfı kuruluşuna ilişkin Vakıflar Genel Müdürlüğü ilanı, Resmî Gazete'de yayımlandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Recep Tayyip Erdoğan Vakfı'nın mal varlığının 120 bin lira olduğu bildirilen ilanda, "Vakfın sona ermesi hâlinde tasfiyesinden arta kalan mal varlığı, kurucular kurulunun uygun göreceği bir vakıf veya kamu kurumuna devredilir." hükmü yer aldı.