FB TW PIN NWS

Rasmus Paludan'dan yeni bir tehdit mesajı geldi.

2023-01-27
Rasmus Paludan'dan yeni bir tehdit mesajı geldi.
Rasmus Paludan'dan yeni bir tehdit mesajı geldi. "İsveç NATO üyesi olana kadar her Cuma Kopenhag'daki Türkiye büyükelçiliği önünde Kuran yakacağım" dedi.

İsveç ve Danimarka vatandaşlığı olan aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'dan yeni tehdit ve tahrik mesajı geldi.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakarak Türk ve İslam dünyasını ayağa kaldıran aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'dan yeni bir tehdit mesajı geldi. Paludan, "İsveç NATO üyesi olana kadar her Cuma Kopenhag'daki Türkiye büyükelçiliği önünde Kuran yakacağım" dedi.

Türkiye ile İsveç arasında Kuran’ı Kerim yakma krizi giderek büyürken, geçen hafta İsveç’in başkenti Stockholm’deki Türkiye büyükelçiliği yakınlarında Kuran’ı Kerim yakan aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan’dan yeni açıklama, provokasyon ve tehdit geldi.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği ile başlayan krizi körükleyen Rasmus Paludan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendiği paylaşımında bundan böyle her hafta bir Kuran’ı Kerim yakacağını duyurdu.

Bugün Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 3 kere Kuran yakacağını belirten Rasmus Paludan, “Bugün bir caminin önünde Kuran yakacağım, bir kez Rusya büyükelçiliği önünde yakacağım bir kez de Türkiye büyükelçiliği önünde yakacağım” dedi.

Danimarka’da Rasmus Paludan’ın böyle çirkin bir eylem gerçekleştirmesi için izin almasına gerek duyulmazken, sadece yetkililere 24 saat önceden haber vermesi gerekiyor.

Rasmus Paludan, “Bunun Erdoğan’ın (Recep Tayyip Erdoğan) hatası olduğunu duyuracağım. O, İsveç’i NATO’da istemiyor fakat ben ona ifade özgürlüğünü öğreteceğim” dedi.

Her Cuma günü yerel saatle 14.00’te Kuran yakacağını belirten Rasmus Paludan, “Eğer İsveç’i NATO’ya alırsa hayatım boyunca Türkiye büyükelçiliği önünde asla Kuran’ı Kerim yakmayacağım” ifadesini kullandı.

Güvenlik önlemleri altında Kopenhag’ın popüler bölgelerinden Norrebro’ya giden Rasmus Paludan kurşun geçirmez kask ve yelek giyerek kamuoyunun karşısına çıktı. Polisin bir barikat kurduğu alanda çok sayıda insan da Paludan’ı izledi. Paludan Kuran’ı Kerim yakmadan önce megafon ile bazı açıklamalarda bulundu.

Öte yandan Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen de bir açıklama yaptı. Rasmussen, “Türkiye ile Danimarka’nın iyi ilişkileri var ve bu değişmedi. Danimarka ve bireyleri arasında görüş ayrılığı vardır” dedi.