FB TW PIN NWS

Papadopulos’tan Ankara’ya Uyarı

2006-10-01
Rum lider, Türkiye’nin AB üyelik sürecinde, Rum yönetimine karşı taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini yineledi.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, Türkiye tanımasa bile ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’nin uluslararası toplumun yaşayan bir üyesi olarak varlığını sürdüreceğini kaydetti.

Papadopulos, Türkiye’nin AB üyelik sürecine değinerek, Ankara’nın ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ne karşı olan taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini savundu.

“Kıbrıs’ın yasal sakinleri, Kıbrıslı Rum ve türklerdir” diyen Papadopulos, tek bir halk olarak nitelediği Ada nüfusunun geleceğinin, birleşik bir ülkede güvence altına alınabileceğini söyledi.

Kıbrıslı Türklere de seslenen Papadopulos, kendi deyimiyle Kıbrıs sorununa ayrılıkçı çözümlerde veya yasa dışı olarak nitelediği KKTC’nin siyasi düzeyini yükseltmekte değil, Kuzey’de refah ve kalkınmanın işlevsel ve yaşayabilir bir çözümle mümkün olabileceğini söyledi. t

Tasos Papadopulos, bulunacak çözümün Ada’nın gerçek birleşmesini sağlaması gerektiğini kaydetti. Rum lider, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile 8 Temmuz’da vardıkları mutabakatın hayata geçirilmesi için çaba harcadığını da savundu.