FB TW PIN NWS

Orhan Pamuk Latin Amerika'da en çok satanlar arasında

2007-01-25
Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk'un kitapları, Latin Amerika'da en çok satan kitaplar arasında yer alıyor.

İspanya'nın yüksek tirajlı El Mundo gazetesinin yayımladığı 'El Cultural' ekinde yer alan Latin Amerika ülkelerinde en çok satan kitaplar listesinde Pamuk'un kitapları da bulunuyor.

Pamuk'un 'Kar' adlı romanı Brezilya'da en çok satan kitaplar arasında dördüncü sıraya yükselirken, 'İstanbul, Hatıralar ve Şehir' adlı kitabı da Kolombiya'da beşinci sırada yer aldı.

Açıklanan listeye göre, Pamuk'un 'İstanbul, Hatıralar ve Şehir' kitabı İspanya ve Almanya'da üçüncü sırada bulunuyor.

Nobel Edebiyet Ödülü'nün ardından dünya genelinde dikkatleri üzerine çeken Orhan Pamuk'un 100'ü aşkın ülkede satılan kitaplarına ilgi de arttı.

Pamuk'un, ödülün ardından kitaplarının çevrildiği yabancı dil sayısı da Vietnamca, Baskça ve Bengali'nin (Bangladeş) eklenmesiyle 46'dan 49'a yükseldi.

Eserlerinin tamamı İngilizce, Almanca, Fransızca ve Çince'ye çevrilen Pamuk'un kitaplarının yayımlandığı diğer diller arasında Japonca, Fince, Farsça, İbranice, Arapça, Rusça, Romence, Yunanca, İtalyanca, Katalanca da bulunuyor.

Orhan Pamuk'un en çok çevirisi yapılan eserlerinin başında 40 dil ile 'Benim Adım Kırmızı' gelirken, bu eseri sırasıyla 'Yeni Hayat', 'Kar' ve 'Beyaz Kale' izliyor.