FB TW PIN NWS

Neymar'ın mal varlığına el konuldu!

2016-02-16
Neymar'ın mal varlığına el konuldu!
Neymar'ın mal varlığına el konuldu!

Brezilya'da 42.2 milyon euro vergi kaçırmakla suçlanan Barcelonalı futbolcu Neymar'ın 40 milyon değerindeki serveti bloke edildi. Neymar'ın özel uçağı ve yatına da el konuldu.

Dünyaca ünlü Brezilyalı futbolcu Neymar hem ülkesinde hem de İspanya'da vergi kaçırmakla suçlanıyor.

Brezilya'nın Globo Esporte, UOL, Estadao gibi spor gazetelerinde yer alan haberlere göre, Sao Poulo kentindeki mahkemenin, 2011-2013 yılları arasında elde ettiği reklam gelirlerinden ve Barcelona'ya transferinden 14 milyon Euro vergi kaçırmakla suçladığı Neymar'ın, Brezilya'da sahip olduğu mallarına tedbir konulması için harekete geçtiği belirtildi.

Neymar ve ailesinin 2011 ile 2013 yılları arasında naylon şirketler kurarak 14.1 milyon euro vergi kaçırmakla suçlayan Sao Paulo mahkemesi, ünlü yıldızın 40 milyon euro değerindeki mal varlığını bloke etti.

Neymar'ın doğum yeri olan San Paulo'da görülen vergi kaçakçılığı davasında, mahkeme ünlü yıldızın özel uçağına, yatına, bazı banka hesaplarına ve emlak varlıklarına el koydu.

Neymar ve ailesinin sahip olduğu servetler arasında özel uçak, yat, banka hesapları ve bazı gayrimenkuller bulunuyor. Brezilya yasalarına göre vergi kaçırmaya yüzde 150 oranında ceza uygulanırken, Neymar'ın suçlu bulunması halinde yaklaşık 43 milyon Euro ceza ödemesi gerektiği vurgulanıyor.


Neymar'ın başı İspanyol yetkililerle de dertte. 2013 yılında Santos'tan Barcelona'ya transfer olan Neymar vergi kaçırmakla suçlanıyor.
Barcelonalı yıldız futbolcu Neymar'ın hem ülkesi Brezilya'da hem de İspanya'da vergi kaçırmak suçlamasıyla başı dertte.

Neymar ve babası aynı zamanda, Brezilyalı futbolcunun Barcelona'ya transferiyle ilgili başka bir iddiadan dolayı İspanyol mahkemesi tarafından yürütülen soruşturmada sanık durumunda bulunuyor.

Neymar'ın bazı şirketlerle yaptığı reklam anlaşmalarının vergisini Barcelona kulübü üzerinden ödeyerek vergi kaçakçılığı yaptığı iddia ediliyor.

İspanya'da futbolcular söz konusu anlaşmalarda daha fazla vergi ödemek zorunda kalıyor.

Barcelona ile yeni sözleşme yapmak için görüşmelere başlayan Neymar’ın babası da geçtiğimiz günlerde bir radyoya yaptığı açıklamada, “Sözleşme yenileme görüşmelerine başladık ama olağanüstü sorunlar yaşıyoruz.

Özellikle vergi konusunda hakkımızda açılan soruşturma Brezilya'ya kadar genişledi. Biz bu durumdan endişe duyuyoruz. Son iki buçuk yıldır kendimizi savunmak zorunda kaldık” diyerek yaşadıkları huzursuzluğu dile getirmişti.