FB TW PIN NWS

Mumcu: ''Türkiye 'ya istiklal ya ölüm' noktasına geldi''

2007-03-18
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, para baronlarının ve Barzani'nin AKP'yi tercih ettiğini belirterek, Türkiye'nin "Ya istiklal ya ölüm" noktasına geldiğini söyledi.

Anavatan Partisi'nin Amasya İl Kongresi'ne katılan Anavatan Genel Başkanı Mumcu, "Bir elime Ay'ı, bir elime yıldızı verseler de ben milletimden vazgeçmem. Hakk'ı söylemeyen dilsiz şeytandır. Bunların memlekete en büyük kötülüğü sizden gibi görünüp, sizin maneviyatınızı sömürmeleridir" dedi.

Herkesin tercihini yaptığını ifade eden Mumcu, para baronlarının ve Barzani'nin AKP'yi tercih ettiğini kaydetti.

Mumcu, bir şeyin unutulduğuna işaret ederek, "Önemli olan onların tercihi değil milletin tercihidir. Ülkede mandacılar var biliyorum. Şimdi bir de bunlara kumandacılar eklendi. Mandacıların kim olduğu ve onların ülkedeki hizmetkarları belli. Kumandacılar da devlet erkini elinde tutup, milleti kamplara bölmeye çalışıyorlar. Fakat mandacının da kumandacının da ortak noktası onların, efendilerinin sözlerinden çıkmamalarıdır" diye konuştu.

Türkiye'nin tarihinin en büyük tehdidiyle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Mumcu, Türkiye'nin "Ya istiklal ya ölüm" noktasına geldiğini ifade etti. Türkiye'nin, milletine güvenmeyen kadroların elinde oyuncak olduğunu dile getiren Mumcu, Türkiye'nin, kendi bütünlüğü için Barzani'den yardım ister hale geldiğini söyledi.