FB TW PIN NWS

Milli atlet Nevin Yanıt’ın iki altın madalyası elinden alındı

2015-06-30
Milli atlet Nevin Yanıt’ın iki altın madalyası elinden alındı
Milli atlet Nevin Yanıt’ın iki altın madalyası elinden alındı

Nevin Yanıt'ın cezası resmiyet kazandı!

Yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle Mart ayında 3 yıl spordan men edilen milli atlet Nevin Yanıt'ın cezası resmiyet kazandı. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre; cezası 6 Mart 2013'te bitecek olan Yanıt'ın 2012 Helsinki Avrupa şampiyonluğu ve 2013 Göteborg Avrupa salon şampiyonluğu elinden alındı.

Nevin Yanıt, 8 Şubat 2013 tarihinde Düsseldorf'ta katıldığı bir yarışmada alınan örneklerinde yasaklı madde çıktığı gerekçesiyle 28 Ağustos 2013'te Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından 2 yıl müsakabalardan men edilmişti.

Yanıt'ın cezasını az bulan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin başvurusuyla, Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu tarafından men süresi 2 yıl 6 aya çıkarılmıştı.

Milli sporcunun ceza süresinin uzatılmasına rağmen IAAF bu kararı da uygun bulmayarak, spordan 4 yıl men edilmesi için CAS'a başvurmuştu. CAS'tan Mart ayında yapılan açıklamada, Yanıt'ın iki yasaklı maddeyi Haziran 2012 ile Şubat 2013 arasındaki süreçte sürekli kullanması ve bu ihlalleri planlı şekilde tekrarlaması nedeniyle önceki cezasının 3 yıla çıkarıldığı belirtilmişti.

Bu kararın ardına yaklaşık 3 ay geçtikten sonra Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Disiplin Kurlu karar listesinde Nevin Yanıt ile ilgili resmi kararı açıkladı.

Yanıt'ın 2012 Helsinki Avrupa şampiyonluğu ve 2013 Göteborg Avrupa salon şampiyonluğu elinden alındı. Bu cezaların yanı sıra Nevin Yanıt, Londra Olimpiyat finalinde Türkiye rekoruyla elde ettiği beşincilik ve 2013'ün Mart ayında Göteborg'da kazandığı 60 metre engelli salon Avrupa altını unvanlarını da kaybetti.

Bu arada Yanıt'ın Londra'da koştuğu 12.58'lik Türkiye rekoru da kayıttan silinmiş oldu.