FB TW PIN NWS

Milli Güreşçi Taha Akgül Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazandı.

2016-08-21
Milli Güreşçi Taha Akgül Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazandı.
Milli Güreşçi Taha Akgül Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazandı.

20 Ağustos 2016 tarihinde Rio Olimpiyatları'nda Taha Akgül, 125 kiloda finalde İranlı rakibini 3-1 mağlup etti ve altın madalya kazandı.

Rio Olimpiyat Oyunları güreş branşında, serbest stil 125 kg finalinde İranlı Komeil Ghasemi'yi 3 - 1 yenen Taha Akgül, Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandırdı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'daki final mücadelesinde Türk sporcumuz Taha Akgül ile İranlı Komeil Ghasemi karşı karşıya geldi. Milli güreşçi Taha Akgül, 125 kg'da Nemat Ghasemi'yi 3-1 mağlup ederek Olimpiyat şampiyonu olurken, Rio'da da ilk altın madalyayı ülkemize kazandırmış oldu.

Finalde Ghasemi'yi 3-1 yenen Taha Akgül, kariyerinin ilk olimpiyat altın madalyasını elde etti. Rio 2016'da ilk altın madalyasını kazanan Türkiye, güreşte 5, toplamda da 8 madalyaya ulaştı. Karşılaşmanın ardından galibiyetini mindere gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile kutlayan Taha Akgül, Türk bayrağıyla zafer turu attı. Milli sporcu ardından tribündeki anne ve babasının yanına giderek sevincini paylaştı.

İlk turu maç yapmadan geçen Taha, ikinci turda Moğol Chuluunbat Jargalsaikhan, çeyrek finalde Belaruslu İbrahim Saidau karşısında sayı üstünlüğüyle galip gelmiş, yarı finalde de Ermeni Levan Berianidze'yi 3-1 yenerek finale kalmıştı.

Erkekler serbest stil 125 kiloda bronz madalyalar ise Belaruslu İbrahim Saidau ve Gürcü Geno Petriashvili'nin oldu. Bu arada Taha Akgül'ün madalya mücadelesini, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener ve birçok milli sporcu da izledi.