FB TW PIN NWS

Milletvekili Ömer Abuşoğlu hayatını kaybetti

2007-04-03
Osmaniye'de geçirdiği trafik kazasında yaralanan Anavatan Partisi Grup Başkan Vekili ve Gaziantep milletvekili Ömer Abuşoğlu vefat etti.

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi yetkilileri, Abuşoğlu'nun, geçirdiği trafik kazasından sonra Osmaniye Devlet Hastanesinden ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine sevk edilirken, yolda hayatını kaybettiğini söylediler.

Abuşoğlu, Gaziantep'ten Adana yönüne giderken Osmaniye'nin Toprakkale ilçesi yakınlarında otomobili şarampole devrilmesi sonucu karaciğerinde oluşan eziklik ve kalbindeki kanama nedeniyle ağır yaralanmıştı.

Kazada, Abuşoğlu'nun eşi, gelini ve torunu da yaralanmıştı.

ANAVATAN'IN TBMM'DEKİ GRUP HAKKI DÜŞTÜ

Ömer Abuşoğlu'nun hayatını kaybetmesiyle Anavatan'ın TBMM'deki grup hakkı düştü.

3 Kasım seçimlerinde baraj altında kalan, katılımlarla 13 Ekim 2005 tarihinde TBMM'de grup kuran Anavatan Partisi'nin milletvekili sayısı, son olarak İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali'nin 14 Mart 2007 tarihinde istifasıyla 20'ye düşmüştü. Abuşoğlu'nun yaşamını yitirmesiyle ANAVATAN'ın milletvekili sayısı 19'a düşmüş oldu.

ANAVATAN'ın, yaklaşık 2 yıl sonra TBMM'de grup kurma için gerekli milletvekili sayısı olan 20'nin altına düşmesiyle Meclis, 3 Kasım seçimleriyle ortaya çıkan iki partili yapıya tekrar döndü.

TBMM'de son sandalye dağılımı şöyle:

AK Parti: 354, CHP:153, ANAVATAN:19, DYP: 4, SHP: 1, HYP: 1, GP: 1, BAÐ: 10, boş: 7