FB TW PIN NWS

Microsoft’un Rakipleri Vista’ya Bileniyor

2006-08-26
Yazılım firmaları Adobe Systems ve Symantec, Microsoft’un yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista’yı haksız rekabet yaratacağı gerekçesiyle AB Rekabet Komisyonu’na şikayet edecek.

Windows Vista’da bulunacağı açıklanan güvenlik ve dosyalama yazılımı, bu alanda en büyük oyuncular olan Symantec ve Adobe’yi harekete geçirdi. Microsoft’un Vista’ya entegre çıkaracağı yazılımların kendi pazarlarını olumsuz etkileyeceğini düşünen Adobe ve Symantec, AB Rekabet Komisyonu’na şikayet dilekçesi vermeye hazırlanıyor. AB Rekabet Kurumu daha önce de yeni işletim sistemi Vista’da tekele kaçan bazı uygulamalar olduğunu açıklamıştı.

Vista’da anti-virüs yazılımı ve Adobe’nin ürünlerine benzer bir işlev gören dosyalama aracı bulunacak. Windows Vista’da bulunan Windows Security Center ve PatchGuard özelliklerinin, Microsoft’la yıllardır işortağı olan Symantec’in arasını açacağı şeklinde yorumlanıyor.

AB Rekabet Komisyonu’nun Microsoft aleyhinde karar alması halinde, Vista’nın Avrupa lansmanı ileri bir tarihe ertelenecek. Microsoft, Windows Vista işletim sistemini Ocak ayında çıkaracağını duyurmuştu. Rekabet soruşturması nedeniyle Vista’nın lansmanının bir kez daha ertelenmesi, Microsoft’a Avrupa’da ciddi olumsuzluklar yaratabilecek.