FB TW PIN NWS

MTV Türkiye: 'Sezen Aksu ve Ajda Pekkan iddiları yalan'

2006-11-18
MTV Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Esra Oflaz Güvenkaya, ''Sezen Aksu ve Ajda Pekkan gibi sanatçıların, yaşlarından dolayı MTV Türkiye'de yar almayacakları'' yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Güvenkaya, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde, sözlerinin yanlış anlaşıldığının görüldüğünü belirtti. MTV Türkiye'yi kurarken ana hedeflerinin kaliteden taviz vermemek ve MTV çizgisini devam ettirmek olduğunu kaydeden Güvenkaya, bu görevin çok seçici olmayı ve çok çalışmayı gerektirdiğini, kendilerinin bu yönde bir oluşuma gittiklerini anlattı.

Güvenkaya, MTV'nin ana izleyici grubunun 15?24 yaş arası olduğu belirterek, şunları kaydetti:

''Ayrıca yaşı ne olursa olsun ruhu genç olan, hayat tarzı ile bunu yansıtan, trendleri takip eden herkes bu izleyici kitlesine dahil olabilir. MTV'nin global politikası, çağdaş müziğe ve müzisyenlere yer vermek, yeni ve genç sanatçılara, çizgi üstü ve alternatif müziklere de destek vermektir. Bu politikayı MTV ailesinin 72. üyesi olarak bizler de devam ettireceğiz. Ancak bu demek değildir ki MTV Türkiye'de asla belli yaşın üstündeki sanatçılar yer bulamayacak.''

Sezen Aksu'nun Ceza ile yaptığı düeti seçici kurulun alternatif bir çalışma olarak çok beğendiğini ve yayınlamak istediğini dile getiren Güvenkaya, ''Sezen Aksu ve Ajda Pekkan gibi çok değerli sanatçılarımızın yaşlarından dolayı MTV Türkiye'de yer almayacağı, gerçeği yansıtmamaktadır. Onlar Türkiye'nin performansları tartışılmayacak sanatçılarıdır'' dedi.

Esra Oflaz Güvenkaya, MTV Türkiye'nin, kliplerden herhangi bir ücret talep etmeden, albüm satışlarını dikkate almadan MTV çizgisindeki klipleri yayınlamaya devam edeceğini belirterek, MTV Türkiye olarak Türk sanatçılarının dünyaya açılmasında bir köprü vazifesi görmek istediklerini sözlerine ekledi.