FB TW PIN NWS

Küresel Isınmaya Milyarder Desteği

2006-09-26
Sivil uzay havacılığının en önemli destekçilerinden İngiliz işadamı Sir Richard Branson, yenilenebilir enerjilere 3 milyar dolar yatırım yapıyor.

Virgin Havayolları’nın sahibi Sir Richard Branson, şirketin gelecek 10 yıldaki tüm net karını küresel ısınmaya karşı yapılacak projelere aktaracağını açıkladı. ABD eski Başkanı Bill Clinton’un başını çektiği Clinton Global Initiative adlı yardım kuruluşunun New York’taki konferansında konuşan Branson, “İnsanoğlu acilen fosil bazlı yakıtları terketmeli, bugün yola çıksak dahi, bütünüyle yenilenebilir enerjiye geçmemiz yıllar alacak” dedi. Branson, yenilenebilir enerjiler konusunda araştırmalar yapacak Virgin Fuels adında bir şirket kuracak. Sir Branson’un kendi servetinden ayırdığı para miktarı, ABD devletinin bir yılda yenilenebilir enerjiye ayırdığı toplam bütçenin 3’te 1’ine denk düşüyor.

Sir Branson konuşmasında şunları söyledi: “Atalarımızdan masmavi, muhteşem güzellikte bir gezegen devraldık, şimdi bu güzelliği çocuklarımıza verip veremeyeceğimiz bizim elimizde, mevcut durumda sorumsuz davrandığımızı kabul etmemiz gerek. Bu işin karlılık analizini yapacak durumda değiliz, yenilenebilir enerjilere geçiş yapmalıyız.”
Bill Cliton'a göre, daha çok işadamı küresel ısınmaya para yatırmalı.

Clinton Global Initiative’in Başkanı ABD eski Başkanı Bill Clinton, “Sir Branson’un bir işadamı olarak küresel ısınmaya karşı yaptığı fedakarlık, gerek parasal miktarı gerekse iş dünyasında önemli bir düşünüş farkını ortaya koyduğu için devrim niteliğindedir” diye konuştu.

YENİ ŞİRKETİN ADI VIRGIN FUELS
Sir Branson’un Virgin Fuels şirketi, çevreci enerjilerin ArGe’sine 400 milyon dolar bütçe ayıracak. Virgin Fuels ilk etapta, mısırdan biyo-etanol üreten California merkezli Cilion şirketine 60 milyon dolar yatıracak. Ortaklık taslağına göre, 2009 yılına dek 7 adet biyo-etanol rafinerisi kurulacak. Virgin’in trenyolu kanadı Virgin Trains, dizel trenleri, biyo-dizelle çalışacak şekilde modifiye edecek. Virgin Havayolları sözcüsü daha önce de uçaklarda rüzgar enerjisinin kullanımı üzerine çalışmaları olduğunu açıklamıştı.

HAVAYOLU ŞİRKETLERİ VE KÜRESEL ISINMA
Tahminlere göre havayolu şirketlerinin ürettiği kirlilik küresel ısınmanın yüzde 15’ini oluşturacak. Küresel ısınma nedeni fosil bazlı yakıtların kullanımını azaltmayı amaçlayan Kyoto Protokolü, havayolu endüstrisini kapsamıyor. Dünya çapında birçok hükümet havayolu şirketlerine çevre vergileri koymayı amaçlıyor, ancak şirketler bunlara karşı çıkıyor. Sir Branson, Virgin Atlantic şirketinin halen bitkisel bazlı daha çevreci yakıt türlerini kullanılması üzerinde çalıştığını ifade ederek, diğer havayolu şirketlerini de yeni kuşak enerjilere yatırım yapmaya çağırdı.

Havacılık ve diğer nakliye şirketlerinin kullandığı petrol bazlı yakıtlar, küresel ısınmanın başlıca tetikleyicileri. Sir Richard Branson, fosil bazlı enerjilere dayanan nakliye ve havacılık şirketlerinin en kısa zamanda yenilenebilir enerji modellerine geçmesini savunuyor. Her gün binlerce uçak, binlerce kilometre yol katediyor ve bunun için milyonlarca litre fosil bazlı yakıt sarfediliyor ve bunların çıkardığı karbon diyoksit atmosfere karışıyor.

SİVİL UZAY HAVACILIÐI VE BRANSON
1972’de müzik şirketi Virgin Records’ı kuran Sir Richard Branson’un, şimdi havacılıktan, mobil operatörlüğe kadar birçok alanda yatırımları bulunuyor.
Branson, Virgin Galactic havayollarının ilk uzay yolcularından olacak.

Sir Branson ayrıca 2004’te uzaya çıkarak Ansari X yarışmasını kazanan SpaceShipOne adlı sivil uzay uçağının da finansörüydü. Sir Branson’un, Virgin Galactic adını verdiği sivil uzay havacılığı şirketi 2009’da ilk uzay seferlerine başlayacak. Richard Branson, 1999 yılında İngiltere Kraliçesi II. Elisabeth tarafından Şövalye ilan edilmiş ve ‘Sir’ ünvanı almıştı. Sir Branson, Forbes dergisinin En Zengin 500 sıralamasında 2.8 milyar dolar ile dünyanın 245’inci en zengini.

ABD’de devletin rüzgar, güneş, hidrojen ve biyo-etanol gibi yenilenebilir enerjilere aktardığı miktar yıllık 1 milyar dolar.

Kaynak: Associated Press, BBC, New York Times ve The Guardian’dan yararlanılmıştır.