FB TW PIN NWS

Kobe Çin'de Yao Ming'i geçti

2007-03-21
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Houston Rockets forması giyen Çinli yıldız Yao Ming, ülkesindeki popülerliğini Kobe Bryant'a kaptırdı.

NBA forma satışları dikkate alındığında ortaya çok ilginç bir sonuç ortaya çıktı. Çinlilerin NBA'deki temsilcileri olan Yao Ming'in formaları ülkesi Çin'de Los Angeles Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant'tan daha az satılıyor. Çin'deki forma sarışları dikkate alınarak yapılan araştırma sonucunda bu sezon başladığından itibaren ve özellikle de All-star maçıyla birlikte ülkede en çok Kobe Bryant'ın formasının satıldığı ifade edildi. Forma satışlarına ilişkin kesin rakamlar verilmezken, Kobe Bryant'tan sonra en çok Denver Nuggets'yan Allen Iverson'ın daha sonra ise, Yao'nun Houston'dan takım arkadaşı Tracy McGrady'nin formalarının satıldığı ifade edildi. Sıralamada Miami Heat'ten Dwyane Wade dördüncü, Cleveland'dan LeBron James ise beşinci sırada yer alırken, geçtiğimiz yıl üçüncü olan Yao Ming ise forma satışlarında bu yıl altıncı sıraya geriledi.

Minnesota'dan Kevin Garnett, San Antonio'dan Tim Duncan, Denver'dan Carmelo Anthony ve Washington'dan Gilbert Arenas Çin'deki forma satışları baz alındığında ilk 10 içerisinde yer aldılar. Duncan ve Arenas, Miami'den Shaquille O'Neal ve iki kez NBA'de en değerli oyuncu seçilen Phoenix'in yıldızı Steve Nash'in yerini aldılar.

Bu yıl sonunda Çin'de 19 tane daha NBA ürünlerinin satıldığı mağazanın açılması bekleniyor. Çin'de 300 milyon kişinin basketbol oynadığı bilinirken, her 5 kişiden 1'nin NBA'in resmi İnternet sitesini her gün ziyaret ettiği vurgulanıyor. Çin'de yapılan araştırmalarda 15-24 yaş arası gençlerin yüzde 83'ünün NBA taraftarı oldukları da belirtiliyor.