FB TW PIN NWS

'Kızılay Meydanı Bülent Ecevit Meydanı olsun mu?'

2006-12-08
Açıköğretimliler Birliği Vakfı, geçmişte kendilerine öncülük eden ve bir çok engellerin kaldırılmasında destek olan Bülent Ecevit'in adının yaşatılması için Ankara-Kızılay Meydanı’nın adının Bülent Ecevit meydanı olarak değiştirilmesini istedi.

Açıköğretimliler Birliği Vakfı Mütevelli Heyeti başkanı Muharrem Soğuksu, Bülent Ecevit'in temiz bir siyasetçi ve devlet adamı olduğu gibi Açıköğretim eğitimine de Türkiye'de öncü olduğunu vurgulayarak, gelecek nesillerin de Ecevit'i unutmaması için Kızılay Meydanının adının kaldırılarak Bülent Ecevit Meydanı adının verilmesi için öneride bulundu. Soğuksu, şunları kaydetti:

" Merhum Bülent Ecevit,Türkiye'de adı yolsuzluklara ve usulsüzlüklere karışmayan temiz bir siyasetçi ve devlet adamıdır. Allah Rahmet eylesin. Kendisi aynı zamanda Türkiye'de Yaygın eğitim sistemi işleme konulduğu zaman, eğitim sisteminin yayılmasında bir çok engeller bulunmaktaydı. İşte bu engelleri tamamen kaldıran ve Açıköğretim sisteminin milyonlarca gencimize ulaşmasına sebep olan tek devlet adamıdır. Bu eğitim sisteminde halen 2 milyon 500 bin gencimiz öğrenim görmektedir. Gelecek nesillerimizde de milyonlarca gencimiz bu eğitim sisteminden yararlanacaktır. Genç nesillerin böyle bir devlet adamını ebediyen unutmaması gerekir. Bunun için Başkent Ankara'da ki Kızılay Meydanının adının kaldırılarak " Bülent Ecevit meydanı" olarak değiştirilmesinin vefa adına yararlı olacağını
düşünmekteyiz. Bu konuda ki bütün yetkililere çağrıda bulunuyor ve gereğini yapmalarını
arzuluyoruz.