FB TW PIN NWS

Kazara Picasso tablosunu deldi

2006-10-19
ABD’nin ünlü sanat koleksiyoncularından biri, sahibi olduğu milyonlarca dolar değerindeki Picasso tablosunun tam ortasında kazara büyük bir delik açtı. Koleksiyoncunun adı yılın sakarları arasında geçiyor.

ABD’li kumarhane sahibi Steve Wynn, resim koleksiyonunun en değerli parçalarından Picasso tablosuna kazara büyük zarar verdi.

Yılın sakarlığı olarak da nitelendirilen talihsiz olay Wynn, 9 yıl önce 48.4 milyon dolara satın aldığı Picasso’nun, ‘Le Reve (The Dream)’ yani Rüya adlı tablosunu dostlarına gösterirken meydana geldi.

Wynn, dostlarına bilgi verirken bir anda tabloya dirseğiyle çarparak tam ortasında madeni para büyüklüğünde bir delik açtı. Wynn’in gözlerindeki bir rahatsızlık nedeniyle tabloya ne kadar yakın durduğunu farkedemediği belirtiliyor.

Kaza ABD’li milyonere pahalıya mal oldu. Zira Wynn kısa bir süre önce tabloyu 139 milyon dolara satmak üzere anlaşma sağlamıştı. Anlaşmanın iptal edildiğini belirten Wynn’in sözcüsü, tablonun uzmanlar tarafından tamir edileceğini açıkladı.