FB TW PIN NWS

İzmir Seferihisar açıklarında 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

2020-10-30
İzmir Seferihisar açıklarında 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
İzmir Seferihisar açıklarında 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem, İstanbul ve Bursa'da da dahil olmak üzere Ege ve Marmara bölgesinde hissedildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 20'ye yakım binanın yıkım ihbarını aldıklarını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da enkaz altında olanlar olduğuna ilişkin bilgi aldıklarını ifade etti. Enkaz altından genç bir kadın sağ bir şekilde kurtarıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depreme ilişkin "Tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 14.51'de Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 6,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin 16,54 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bornova Bayraklı bölgesinde yıkılan binalarımız var. Can kayıpları olabilir ama henüz net bir bilgi yok. 20'ye yakın binada yıkım ihbarı aldık." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi. Uşak, Denizli, Manisa, Balıkesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir. Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir. Geçmiş olsun" dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız" dedi.

6,6 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi. Bölgede 3,9 ile 4,8 büyüklüğü arasında 6 artçı deprem daha yaşandı.