FB TW PIN NWS

İstanbul’da yapılan F1 Türkiye Grand Prix'inde Lewis Hamilton, şampiyon oldu.

2020-11-15
İstanbul’da yapılan F1 Türkiye Grand Prix'inde Lewis Hamilton, şampiyon oldu.
İstanbul’da yapılan Formula 1 Türkiye Grand Prix'inde Lewis Hamilton, şampiyon oldu.

15 Kasım 2020 tarihinde İstanbul'da yapılan 2020 Formula 1 Türkiye Grand Prix'inde Pilotlar Şampiyonasında Lewis Hamilton birinci gelerek 7. kez dünya şampiyonu oldu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Formula 1 Türkiye Grand Prix'inde 37. turda aldığı liderliği koruyarak yarışı 1. sırada bitiren Britanyalı pilot Lewis Hamilton'u podyumda tebrik edip, kupasını takdim etti.

Sosyal medya hesabından ayrıca mesaj paylaşan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Mercedes pilotu Lewis Hamilton'un İstanbul Park'ın asfaltı için şikâyetine de göndermede bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

"Formula 1'in İstanbul ayağını kazanan Mercedes Pilotu Lewis Hamilton'ın yeni şampiyonluğunu podyumda tebrik edip, kupasını takdim ettik. Pist çok iyiymiş değil mi şampiyon."

Intercity İstanbul Park Pisti'nde düzenlenen yarış sonrası yapılan törende Mustafa Şentop, birinci olan Mercedes pilotu Lewis Hamilton dışında ikinci sıradaki Racing Point sürücüsü Sergio Perez ve üçüncülüğü alan Ferrari'den Sebastian Vettel'e kupalarını da takdim etti.

Lewis Hamilton, 2020 Türkiye Grand Prix yarışını birinci olarak kazanmasıyla, 2020 Formula 1 Dünya Şampiyonu oldu ve 7 şampiyonlukla Michael Schumacher'i yakaladı.
2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası'na 6 şampiyonlukla başlayan Hamilton, sezon boyunca en iyi performans sergileyen ve en istikrarlı isimdi.

Lewis Hamilton, bugün 2020 Formula 1 şampiyonu olarak şampiyonluk sayısını 7'ye çıkardı ve efsane Michael Schumacher'in rekoruna ortak olarak Formula 1 tarihinin istatistiksel olarak en iyi pilotu olmayı başardı.

Lewis Hamilton, böylece 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında şampiyon olmuş oldu.

Nefes kesen yarışın start anında Esteban Ocon ve Valtteri Bottas spin attı ve ilk 3 sıra Stroll, Perez ve Vettel'den oluştu.

58 turdan oluşan 5.3 kilometrelik yarışın 15. turunda ilk 5 sırada Stroll, Perez ve Verstappen, Vettel ve Hamilton yer aldı.

Daha sonra 6. sırada yer alan Albon, önce Hamilton'ı ardından da Vettel'i geçerek 4. sıraya yükseldi. Bu sırada Max Verstappen ise Perez'i geçmek isterken spin attı ve 8. sıraya kadar geriledi.

Turlar ilerledikçe hızını arttıran Lewis Hamilton, Sergio Perez'e karşı yaptığı müthiş atakla geçerek liderliği ele geçirdi. Kalan bölümde farkı iyice açan İngiliz pilot şampiyonluk yarışında en yakın rakibi olan takım arkadaşı Valtteri Bottas'a da tur bindirdi.

Liderliğini bırakmayan Lewis Hamilton, Türkiye GP'sini kazanarak kariyerinin 7. şampiyonluğuna İstanbul'da ulaştı! Yarışa 6. sırada başlayan Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, müthiş bir yarışla birinci sıraya kadar yükseldi ve yarışı lider tamamladı.