FB TW PIN NWS

İsrail, Filistin'de iç çatışmaların sona ermesini istemiyor

2007-02-06
İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet'in Başkanı Yuval Duşkin, Filistinli liderlerin ulusal birlik hükümeti kurulmasıyla ilgili Suudi Arabistan'ın Mekke Şehri'nde yapacakları görüşmelerin başarı ile sonuçlanmasının İsrail için iyi olmayacağını söyledi.

İsrail Ordu Radyosu'ndan bugün bir açıklama yapan İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet'in Başkanı Duşkin, Filistinli liderlerin ulusal birlik hükümeti kurulması konusunda anlaşmaya varmalarının, İsrail için olumlu bir gelişme olmayacağı açıklamasında bulundu. Duşkin, "İsrail Hükümeti, Hamas'ın kendini güçlendirmesine izin verir ve Filistin'e yönelik uluslararası boykotlara son verirse, aynı zamanda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın durumunu zayıflatmış olur. Filistinli liderlerin ulusal birlik hükümeti kurulması konusunda anlaşmaya varmaları, İsrail'in Abbas'ı güçlendirme çabaları ile ters düşer. Bu da İsrail adına olumlu bir gelişme olmaz" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Hamas'ın sürgündeki siyasi lideri Halid Meşal ve Başbakan İsmail Haniye, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın daveti ile yarın Mekke Şehri'nde biraraya gelerek, Filistin'deki iç çatışmaları sonlandırılması ve ulusal birlik hükümeti kurulması konusunda görüşmelerde bulunacak.