FB TW PIN NWS

İran'da Denizli fırtınası

2006-11-05
İran Birinci Futbol Ligi'nin en büyük derbisini, Mustafa Denizli'nin çalıştırdığı Persepolis takımı kazandı.

Başkent Tahran'ın en eski 2 takımı Persepolis ve İstiklal, ligin 8. haftasında, yaklaşık 100 bin İranlı futbolseverin doldurduğu Azadi Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Oyunun genelinde güzel bir futbol ortaya koyan Persepolis, 17. dakikada İstiklal oyuncusu Emir Hüseyin Sadegi'nin attığı golle 1-0 yenik düşmesine karşın, milli oyuncusu Mehrzad Madençi'nin 23. dakikada, Madençi'nin yerine ikinci yarıda oyuna giren Mehrdad Oladi'nin ise 72. dakikada attığı gollerle maçtan 2-1 galip ayrıldı.

Persepolis taraftarları, takımlarının İstiklal'i 3 yıl aradan sonra ilk kez yenmesine sevinirken, Tahran'ın büyük meydanlarında toplanarak takımlarının galibiyetini kutladılar.

İspanyol hakem Alfonso Perez ve yardımcılarının yönettiği derbiyi, İran Cumhurbaşkanı'nın Spordan Sorumlu Yardımcısı Muhammed Ali Abadi, hükümet sözcüsü Gulamrıza İlham ve Tahran Emniyet Müdürü Ahmed Rıza Radan da izledi.

İstiklal'i yenerek puanını 15'e çıkaran Persepolis, averajla aynı puana sahip İstiklal'in önüne geçti ve ligde 3. sıraya yerleşti.

Geçen yıl kötü bir sezon geçiren ve ligi 9. sırada tamamlayan Persepolis, bu sezon Mustafa Denizli ile yakaladığı çıkışı İstiklal galibiyetiyle sürdürmüş oldu.

Persepolis'in, ligde yaptığı 8 maçta, 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgisi bulunuyor.

MUSTAFA DENİZLİ

Persepolis Teknik Direktörü Mustafa Denizli, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Persepolis-İstiklal maçlarının her zaman İran'da büyük öneme sahip olduğunu belirterek, maçtan galip ayrılarak İstiklal'den daha iyi takım olduklarını gösterdiklerini söyledi.

''İstiklal, tahminimden daha çok direndi'' diyen Denizli, özellikle ikinci yarıda oyunu tamamıyla kontrol altına aldıklarını, girilen pozisyonların iyi değerlendirilmesi durumunda sonucun çok daha farklı olabileceğini kaydetti.

Oynadıkları futbol dolayısıyla oyuncularını kutlayan Denizli, ''Daha iyi futbol oynayarak hem taraftarımızı mutlu ettik, hem de 3 puan aldık. İstiklal'i puan olarak yakaladık, averaj olarak da geçtik. Böylece iki mutluluğu birarada yaşadık. Burada her iki takımı ve seyircisini de tebrik ediyorum. Tam derbiye yakışır bir maç oldu'' diye konuştu.

Bir soru üzerine, ''Biz hedefimizin ne olduğunu biliyoruz. Hedefimiz şampiyonluk'' ifadesini kullanan Denizli, ''Persepolis taraftarları, her türlü mutluluğu hakediyor. Onları mutlu etmeyi sürdüreceğiz'' dedi.