FB TW PIN NWS

Hidayet Ersan'ı üzdü

2007-02-01
NBA'de forma giyen iki Türk basketbolcusunu karşı karşıya getiren maçta Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks'ı devirmeyi başardı.

Florida'daki Amway Arena'da oynanan ve yaklaşık 16 bin basketbolseverin izlediği karşılaşmada Orlando Magic, Milwakuee Bucks'ı 98-73 mağlup etti. Orlando Magic forması giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu attığı 17 sayıyla takımının en skorer ismi oldu ve galibiyette başrol oynadı. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve yaklaşık 29 dakika süre alan Hidayet Türkoğlu, maç boyunca 4 ribaunt toplarken, 1 asist yaptı, 1 kez de top kaybetti.

Orlando Magic, 3 maç sonra galibiyetle tanışırken, Tony Battie 12'si ilk yarıda olmak üzere kaydettiği 15 sayıyla sezon yükseğini aştı. Keith Bogans 14 sayı ve kariyer yükseği olan 7 asistle maçı noktalarken, Darko Milicic de 14 sayı, 4 blok ve kariyer yükseği olan 10 ribauntla maçı tamamladı. Orlando Magic, ligde oynadığı son 10 maçta ikinci galibiyetini aldı. Orlando Magic'in genç yıldızları Dwight Howard ve Jameer Nelson, Milwaukee karşısında kötü performanslarıyla dikkat çekti. İkili maç boyunca toplam 11 sayı üretti.

NBA'deki son 15 maçında 13. yenilgisini alan Milwaukee Bucks'ta ise Mo Williams attığı 23 sayıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi oldu. Sakatlığı nedeniyle 4 maçtır takımdaki yerini alamayan Charlie Villanueva tekrar forma giyerken, 35 dakika sahada kaldı.

Villanueva, maçı 6 sayı, 9 ribauntla tamamladı. Milwaukee, Orlando karşısında yüzde 37.3'lük bir şut yüzdesiyle karşılaşmayı tamamladı. Bucks'ta Andrew Bogut 12, Charlie Bell ise 11 sayıyla Orlando'ya karşı oynarken, takımın çaylak oyuncusu, milli basketbolcu Ersan İlyasova ise maça sonradan dahil oldu. Toplam 14 dakika 22 saniye süre alan İlyasova, karşılaşmayı 3 sayı, 3 ribaunt ve 2 blokla tamamladı.