FB TW PIN NWS

Gül: 'Ermeni iddialarıyla mücadele topyekun bir çaba gerektiriyor'

2006-12-24
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Ermeni iddialarıyla mücadelenin, devletin kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği içinde topyekun bir çaba gerektirdiğini belirtti.

Gül, Anavatan Partisi Hatay Milletvekili Züheyir Amber'in soru önergesinde verdiğini yanıtta, Dışişleri Bakanlığı ve dış temsilciliklerinin, Ermeni meselesi hakkındaki gerçeklerin anlaşılması amacıyla çok yönlü çalışmalar yaptığını kaydetti.

Ermeni iddialarıyla mücadelenin, devletin kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği içinde topyekun bir çaba gerektirdiğini belirten Gül, ''Üniversitelerimizin, sivil toplum örgütlerimizin, meslek kuruluşlarımızın, işadamlarımızın konuya yakın ilgi göstermeleri ve her bir bireyin bu çabalara katkıda bulunması gerektiği takdir edilecektir'' dedi.

Gül, 1915 dönemine ait gelişme ve olayları araştırması için Türk ve Ermeni tarihçilerinden oluşacak ortak tarih komisyonu kurulması yönündeki Türkiye'nin önerisinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Nisan 2005'de Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan'a bir mektupla iletildiğini vurgulayarak, bugüne kadar bu öneriye olumlu bir yanıt alınamadığını bildirdi.