FB TW PIN NWS

Gül: ''AB'deki demokrasi bizde de var''

2007-03-23
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AB ülkelerindeki demokrasinin Türkiye'de de olduğunu ve Türk demokrasisinin geldiği olgunluğu kimsenin gölgelememesi gerektiğini söyledi.

Bir televizyon programına katılan Bakan Gül, iç ve dış politikadaki gelişmeleri değerlendirirken, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bir soru üzerine, Türkiye'de birçok Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldığını ve hepsinde tartışma yaşandığını belirterek, "Bugün, belki de en az tartışmalı Cumhurbaşkanlığı seçimini yapacağız. Türk demokrasisi olgunlaştı. Biz AB ile müzakere yapan bir ülkeyiz. Gelişmiş AB ülkelerindeki demokrasi Türkiye'de de var. Türk demokrasisisin geldiği olgunluğu kimsenin gölgelememesi gerekir" diye konuştu.

Parti içinde aday belirlenmesi konusunda herhangi bir dayatma olmadığına dikkat çeken Gül, "Şu ana kadar Cumhurbaşkanı adayı konusunda herhangi bir karar var mı?" sorusuna da "Hayır" yanıtı verdi.

Gül, "Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık arasında kendi seçiminiz ne olurdu?" şeklindeki bir soruyu ise "Kişisel karar verme noktasına gelince insan tabii ki zorlanır" şeklinde cevapladı.

"Çoğulcu bir düzen içindeyiz" diyen Gül, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda önemli olanın demokrasiye inanmak ve liyakat olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında parti içinde bir liderlik yarışı yaşanmayacağını da kaydeden Gül, "Böyle bir ortam içinde kendimize, memleketimize böyle bir fatura çıkartmayız" şeklinde konuştu.