FB TW PIN NWS

Google ve NASA uzayı keşfettirecek

2006-12-19
ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) ile internet arama motoru Google arasındaki işbirliğiyle internet kullanıcıları, çok yakında Mars kanyonlarını keşfedebilecek ya da Ay yüzeyinde sanal bir uçuş yapabilecek.

NASA ve Google'dan yapılan ortak açıklamada, iki kuruluş arasında varılan anlaşmaya göre Mars ve Ay'dan elde edilen verilerin internet üzerine taşınacağı, uzun dönemde de NASA'nın araştırmaları için Google'ın veri kapasitesinin bir kısmından yararlanmaya çalışacağı kaydedildi.

NASA ve Google arasındaki projelerden birisinin, dünya haritasını kent sokaklarına kadar ayrıntılı bir şekilde gösteren Google Earth benzeri bir format ile, Mars ve Ay'a ilişkin ayrıntıların görülmesinin sağlanması olduğu kaydedildi.

Ortak açıklamada, gerçek zamanlı hava tahminine, Mars ve Ay'ın yüksek çözünürlüklü 3 boyutlu haritalarına ulaşılmasının, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun ve uzay mekiğinin herhangi bir bilgisayar ekranından gerçek zamanlı izlenmesinin amaçlandığı belirtildi.

İki kuruluş arasındaki işbirliğiyle NASA, Google'ın sunucu gücü ve geniş bellek kapasitesi ile uzay araştırmalarına da destek sağlayacak.