FB TW PIN NWS

Gizli kamera çekimlerine RTÜK freni

2006-12-10
RTÜK, “Deşifre” ve “Renkli Hayatlar” programlarında kullanılan gizli kameraların “özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği” gerekçesiyle, STAR TV’ye uyarı cezası verdi.

“Deşifre” ve “Renkli Hayatlar” programlarında kullanılan gizli kamera çekimlerine RTÜK’ten ceza geldi. RTÜK’ten edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde yayınlanan “Deşifre” ve “Renkli Hayatlar” programlarında gizli kamera kullanıldı.

Star TV’de yayınlanan “Deşifre” programında, bir okul müdürünün öğrenci kaydı için 2 milyar istediği, bu durumun ise puanı yüksek öğrencilerin mağduriyetine neden olduğu kanıtlanmaya çalışıldı. Okul Müdürün avukatı Ahmet Bayram, programda montaj yapılarak maksatlı yayın yapıldığını iddia etti. Okul müdürünün görevinden alınmasıyla sonuçlanan gizli kamere çekimlerini RTÜK incelemeye aldı.

Yine Star TV’de yayınlanan “Renkli Hayatlar” programında bu kez sanatçı İbrahim Tatlıses’in alacaklarını tahsil etmek isteyen işçilerle kavga ettiği gösterildi. Sanatçının avukatı Hayati Şahin ise RTÜK’e başvurarak haberin aktarılış biçiminin gerçekleri yansıtmadığını, ayrıca izinsiz bir şekilde gizli kamera ile çekilen görüntülerde iddia edildiği gibi sanatçı ile işçiler arasında kavga, küfür ve hakaret olmadığını belirterek gereğini yapılmasını istedi.

Her iki programı da inceleyen Üst Kurul, “özel hayatın gizliliğine saygılı olunmadığı” gerekçesiyle Star TV’ye uyarı cezası verdi.