FB TW PIN NWS

Futbolun adaleti yok: 3-1

2006-12-11
Galatasaray'dan güzel kapanış...Turkcell Süper Lig'in ilk yarısının kapanış maçında Galatasaray çok zorlandığı, sıkıntılı dakikalar yaşadığı Bursaspor maçından 3-1 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ilk golü Bursaspor'lu De Souza'dan gelirken G.Saray'ın gollerini Ümit Karan, Okan Buruk ve Sabri kaydetti.

Bursasporlu futbolcuların kaçırdığı inanılmaz pozisyonlar teknik direktör Engin İpekoğlu'na saç baş yoldurttu.

STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu, Cemal Gemici, Serdar Akçer
GALATASARAY: Mondragon, Cihan, Tomas, Tolga, Ergün(dk. 66 Okan), Sabri, İnamoto, Ayhan (Iliç dk. 31 ), Arda, Hasan Kabze, Ümit Karan
YEDEKLER: Fevzi, Song, Okan, Mehmet Topal, Mehmet Güven, Oğuz
TEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets
BURSASPOR: Ömer Çatkıç, Hasan, Egemen, Ömer Erdoğan, Volkan, Cumhur, Sumulikoski, Frasineanu, De Souza(dk.58 Ömer), Sinan Kaloğlu, Burak Akdiş (dk.79 İbrahim)
YEDEKLER: Yavuz, Ömer Aysan, Orhan Alemdar, Zafer Biryol, Pancu, Yenal, İbrahim Dağaşan
TEKNİK DİREKTÖR: Engin İpekoğlu
GOL: De Souza (dk. 4) Ü.Karan (dk.54) Okan (dk.85)
SARI KARTLAR: Arda, Tolga, H.Kabze,Sabri, Okan,İliç (Galatasaray), De Souza (Bursaspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

GOL - 4. dakikada Sinan sağ kanattan ceza alanına girdi. Sinan gerilerden gelen Edson De Souza'yı gördü. Müsait durumda olan De Souza topu ağlara gönderdi: 0-1

9.dakikada ceza alanı içerisinde Sinan topla buluştu. Dönerek vuruşunda top Tomas'tan döndü. Hemen ardından defans topu uzaklaştırdı.

10.dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına De Souza girdi. Brezilyalı futbolcunun şutunu Mondragon güçlükle ayaklarıyla çeldi.

12.dakikada yine Sinan G.Saray defansını zorladı. Rakiplerini geçen Sinan bu kez sol çaprazdan vurdu. Top direğin dibinden auta çıktı.

14.dakikada Ergün rakiplerinden bir bir sıyrılarak ceza alanına girdi. Çizgide girdiği ikili mücadelede yerde kalan Ergün'e hakem 'devam' dedi.

17.dakikada Sabri sağ çaprazdan ceza alanına girdikten sonra hemen vurdu. Ömer topu kornere attı.

26.dakikada ceza alanı dışından Cumhur topa çok sert vurdu. Top kalenin üzerinden az farkla auta gitti.

40.dakikada Cihan sağdan ceza alanına girdi. Ortasında topu Bursasporlu futbolcular uzaklaştırdı.

40.dakikada Bursaspor forvetleri G.Saray defansını az adamla yakaladı. De Souza sağdan geldi Burak'a al da at dedi. Burak topu müsait durumda auta attı. Hakem de ofsayt bayrağını kaldırdı.

43.dakikada Bursaspor defansından çaldığı topla hareketlenen Hasan Kabze ceza alanına girmeden sol ayağıyla sert vurdu. Kaleci Ömer güçlükle kontrol etti.

47.dakikada Sinan soldan ceza alanına doğru hareketlendi. Ortasını yaptı, G.Saray defansı topu kornere attı.

GOL - 54.dakikada ceza alanına sağ çaprazdan giren Ümit Karan çok sert vurdu. Kaleci Ömer'in üzerinden topu ağlara bıraktı: 1-1

60.dakikada Ümit Karan bu kez sol çaprazdan ceza alanına hareketlendi. Ümit'in vuruşunda top kaleci Ömer'de kaldı.

61.dakikada sağdan hareketlenen Ümit Karan'ın ortasına kimse dokunamadı. Top direkt auta çıktı

63.dakikada Sinan ceza sahası içerisinde topla buluştu. Bekletmeden vuruşunda topu Mondragon harika bir refleksle kornere çeldi.

67.dakikada Sinan bir anda kaleci Mondragon'la karşı karşıya kaldı. Mondragon kalesinden çıktı. Sinan kalecinin üzerinden aşırtmak istedi fakat Mondragon bunu sezdi ve topu kurtarmayı başardı.

70.dakikada sağdan Hasan Yiğit ortaladı. Burak altıpasın içerisinden müsait durumda zor olanı yaparak topu auta gönderdi.

83.dakikada Inamoto'nun hatasında topla buluşan Ömer kaleciyle karı karşıya kaldı. Onun vuruşunda top auta gitti.

GOL - 85.dakikada ceza sahasında topla buluşan Okan ayağının dışıyla kaleci Ömer'in uzanamayacağı köşeye topu harika bıraktı: 2-1

GOL - 93.dakikada Sabri orta sahadan aldığı topla ceza alanına kadar indi. Kaleci Ömer'in üzerinden Sabri topu ağlara gönderdi: 3-1

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de Bursaspor karşısına, sakat ve cezalı 8 oyuncusundan yoksun çıktı.

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları bulunan Orhan, Hakan, Necati, Emre, Carrusca, Aydın, Ferhat ve cezalı olan Hasan Şaş forma giyemedi.

Bursaspor da ise sakat olan Veli ve Mehmet Yılmaz ile cezalı İsmail Güldüren, Galatasaray karşısında oynamadı. Teknik direktör Erik Gerets, tansiyon problemi nedeniyle Fenerbahçe ve Liverpool maçlarında forma giyemeyen Song'un yanı sıra orta sahanın etkili isimlerinden İliç ve Liverpool karşılaşmasında "Maçın adamı" seçilen Okan'ı yedek bıraktı.

Sarı-kırmızılı ekipte Hasan Kabze ve Tolga ise ilk 11'de şans buldu. Bu arada, Fenerbahçe ve Liverpool maçlarına evde istirahat etmesi nedeniyle gelemeyen Hakan, bu maçta diğer sakat oyuncularla birlikte karşılaşmayı tribünde takip etti.

TARAFTARLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
Galatasaray'ın, Bursaspor ile oynadığı ligin ilk yarısının son maçına taraftarlar, büyük ilgi gösterdi.
Tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarlar, takımlarını coşkuyla desteklediler.
Bursasporlu taraftarlar da kendilerine ayrılan tribünü tamamen doldurdular.

FENERBAHÇE'YE TEPKİLER SÜRÜYOR
Taraftarlar Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta alnına yabancı madde gelen Gerets'in büyük boyutlu resmi olan fotoğrafı kapalı tribünde açarken, resmin yanında, "Alnındaki kan, alnımızın akıdır, sarıyla kırmızıyla alnımızın akıyla" yazısı dikkat çekti.

Taraftarlar ayrıca, yeni açık tribüne "Koç ürünlerini boykot ediyoruz " yazılı pankart asarken, kapalı tribünde de "Sen KOÇ'san biz çobanız", "Arçelik, Beko, Koç'a veto", "İçmeSEK", "KOÇ'un Ali'si ailenin delisi", "Kurbanda Koç keseceğiz", "İtiraf et" yazılı pankartlar açtılar.

Derbi maçta kendilerine emniyet güçlerinin biber gazı sıkmasıyla ilgili protestolarını sürdüren taraftarlar, "Fenerli emniyet istemiyoruz" diye tempo tutup, "Emniyetiniz kötü altmış milyonu karşına alma" yazılı pankart açtılar.

PAF Ligi'nde oynanan karşılaşmada Galatasaray, Bursaspor'u 2-1 mağlup etti.

Galatasaray ve Bursaspor sahaya, "Türk Eğitim Vakfı 40 yaşında" yazılı pankartla çıktılar.