FB TW PIN NWS

Fortis Türkiye Kupası'nda kuralar çekildi

2007-01-22
Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Movenpick Otel'de yapılan kura çekimi sonucunda kupada çeyrek final eşleşmeleri şöyle gerçekleşti:

Kayseri Erciyesspor - Galatasaray
Beşiktaş - Vestel Manisaspor
Trabzonspor - Gaziantepspor
Fenerbahçe - Gençlerbirliği

Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Çeyrek finalde ilk maçlar 31 Ocak'ta, rövanş maçları ise 28 Şubat'ta oynanacak.

Movenpick Otel'de gerçekleştirilen kura çekiminde bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Affan Keçeci, Fortis Türkiye Kupası'na katılan 20 kulübe bu aşamaya kadar 5 milyon 600 bin dolar ödendiğini belirtti. Keçeci, "Çeyrek finale kalanlara da 7 milyon 650 bin dolar ödenecek. Kupada toplamda bu sezon kulüplere 13 milyon 250 bin dolar verilecek" dedi.

MOSTUROÐLU:“100. YILDA KUPANIN SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ”
Kura çekimi sonrası eşleşmeyi değerlendiren Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ise, 100. yılda Fortis Türkiye Kupası'nı kaldırmayı hedeflediklerini belirterek, "Gençlerbirliği, ligin güçlü ekiplerinden birisi. Devre arasında transferler yaptı, takıma gelen ve giden futbolcular oldu. Zor maçlar olacak. Ancak 100. yılımızda koyduğumuz hedefler var. Bu hedefler doğrultusunda Türkiye Kupası'nı kaldırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin uzun süredir Fortis Türkiye Kupası'nı kazanamadığının hatırlatılması üzerine Asbaşkan Mosturoğlu, "100. yılımız bir başlangıç olacak. Son 5 yıla bakıldığında kupada final oynama alışkanlığımız var. Bu yıldan itibaren Fortis Türkiye Kupası'nı kaldırma alışkanlığını edineceğiz" ifadelerini kullandı.

SEZGİN:”RAKİP KİM OLURSA OLSUN”
Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ise, kupayı kazanmak istediklerini belirterek, "Çeyrek finalden sonra kupayı kazanmak istiyorsanız, rakip kim olursa olsun elemeniz gerekir. Kayseri Erciyesspor'un başına eski futbolcumuz Bülent Korkmaz geldi. Kendisine başarılar diliyorum. İyi bir karşılaşma olacağını düşünüyorum, inşallah galip geliriz" dedi.

ÇOBAN: “YİNE BİZ KAZANMAK İSTİYORUZ"
Beşiktaş Futbol A.Ş. Genel Müdürü Sami Çoban da, centilmence bir karşılaşma olmasını dileyerek, kupada tur atlamayı ve geçen sene olduğu gibi bu sene de kupayı müzelerine götürmek istediklerini belirtti.

ŞİMŞEK: “TEK HEDEFİMİZ KALDI O DA KUPA”
Trabzonspor Başkan Yardımcısı Yusuf Şimşak ise, kupayı kazanmak istediklerini belirterek, "Bu sene ligde şampiyonluk hedefinden uzaklaştık. Taraftarlarımızın beklentilerine cevap veremedik. İkinci yarıda özlenen Trabzonspor'u izlettireceğiz. Fortis Türkiye Kupası'nı da kazanmak istiyoruz" diye konuştu.